Costin: Categorii întregi de salariaţi au fost omise din Legea de salarizare unitară

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, marţi, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că din Legea unică de salarizare în sistemul bugetar au fost omise categorii întregi de salariaţi, acest lucru urmând să fie corectat de comisia bipartită.

16 afișări
Imaginea articolului Costin: Categorii întregi de salariaţi au fost omise din Legea de salarizare unitară

Costin: Categorii întregi de salariaţi au fost omise din Legea de salarizare unitară (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Am identificat o listă întreagă de categorii de salariaţi care au fost omise din Legea unică. Spre exemplu, la Camera Deputaţilor există o serie largă de angajaţi care nu au fost cuprinşi în grilă", a spus Costin.

Liderul sindical a adăugat că va semnala această problemă miercuri, la discuţiile din Comisia bipartită care trebuie să facă modificări la Legea unică de salarizare.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, s-a întâlnit, marţi, cu liderii confederaţiilor sindicale, pentru a discuta despre problemele din sectorul social, respectiv salariul minim, legea unică de salarizare şi alte acte normative din domeniu care trebuie elaborate.

Membrii Comisiei bipartite, create pentru a simplifica sistemul public de salarizare şi ierarhizare, se vor întâlni prima oară miercuri, pentru a avea discuţii privind procedura de lucru, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici