COVID-19 în România: Oraşul Arad, aproape de scenariul roşu. Autorităţile judeţene anunţă restricţii

  • Oraşul Arad este foarte aproape de scenariul roşu din cauza înmulţirii numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.
  • Preşedintele Consiliului Judeţean Arad spune că este o chestiune de ore până la depăşirea pragului stabilit prin lege şi anunţă restricţii.
1526 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în România: Oraşul Arad, aproape de scenariul roşu. Autorităţile judeţene anunţă restricţii

COVID-19 în România: Oraşul Arad, aproape de scenariul roşu. Autorităţile judeţene anunţă restricţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă, că intrarea în scenariul roşu este iminentă şi că autorităţile s-au pregătit pentru măsurile care vor fi luate.

„Este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Arad să intre în scenariul roşu Covid-19. De aceea, astăzi am cerut convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, să fim proactivi, nu reactivi, să luăm cât mai repede măsurile prevăzute de lege după ce incidenţa cazurilor depăşeşte 3 la mia de locuitori. Astăzi suntem la 2,96 cazuri la mie. Vor urma restricţii pentru zilele următoare, iar ele au ca scop limitarea răspândirii bolii. Ştiu că este incomod şi pentru unii chiar supărător, dar avem obligaţia să respectăm legea şi să protejăm sănătatea şi chiar viaţa arădenilor cât mai bine posibil. Vă rog să faceţi tot posibilul să vă protejaţi şi să îi apăraţi şi pe cei de care vă pasă. Sănătatea şi viaţa fiecăruia sunt foarte importante”, scrie în comunicatul de presă semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Dacă se va intra în scenariul roşu toate şcolile şi grădiniţele din oraşul Arad vor face doar cursuri online, purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie în toate spaţiile publice din oraş, iar restaurantele, cafenelele şi cazinourile se vor închide.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici