COVID-19: Studentă infectată cu noul coronavirus, depistată la Academia Forţelor Terestre din Sibiu

  • Reprezentanţii Prefecturii Sibiu au anunţat luni că un student de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu a ieşit pozitiv în urma testării SARS CoV-2.
  • Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au făcut o anchetă epidemiologică şi au identificat două persoane cu care studentul a intrat în contact.
  • Acestea au fost izolate şi testate, iar o altă persoană a fost testată în mod preventiv.
2548 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Studentă infectată cu noul coronavirus, depistată la Academia Forţelor Terestre din Sibiu

FOTO: Profimedia

„Vă informăm că în prezent o persoană studentă în cadrul academiei a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2. Ca urmare a acestui fapt, DSP a identificat 2 contacţi, pentru care s-a impus măsura izolării şi care în cursul zilei de astăzi au fost testaţi. De asemenea, a mai fost testată şi o a treia persoană ca măsură de prevenţie”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Sibiu.

Potrivit reprezentanţilor Academiei, este vorba de o studentă, care este internată la Spitalul orăşenesc Cisnădie, fiind asimptomatică. Ea s-a infectat de la tatăl său.

Studenta face parte din cei 325 de studenţi de anul I care s-au prezentat în academie în data de 27 august. Toţi au efectuat triajul epidemiologic, au fost instruiţi cu privire la respectarea măsurilor de distanţare fizică şi le-a fost impusă obligativitatea purtării măştii în incinta academiei.

Începând de duminică, întreaga subunitate din care face parte studenta a intrat în carantină într-un pavilion destinat special pentru astfel de situaţii. Activităţile de instruire au fost sistate pentru 48 de ore, iar studenţii de anul II şi III vor fi aduşi în academie eşalonat, urmând a intra în carantină în containere modulare de tip dormitor în academie şi în Tabara de instrucţie Perii Dăii, pentru 14 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici