Crima de la Sibiu: Curtea de Apel Alba Iulia amână contestaţia unuia dintre cei 3 fugari

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, marţi, amânarea judecării contestaţiei depuse de Marian Cristian Minae, unul dintre cei trei fugari acuzaţi că l-au tâlhărit şi ucis pe omul de afaceri sibian Adrian Kreiner, prins în Marea Britanie, până în 6 decembrie.

270 afișări
Imaginea articolului Crima de la Sibiu: Curtea de Apel Alba Iulia amână contestaţia unuia dintre cei 3 fugari

Crima de la Sibiu: Curtea de Apel Alba Iulia amână contestaţia unuia dintre cei 3 fugari

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au fost chemaţi marţi să judece contestaţia formulată de inculpatul Minae Marian Cristian, prin avocat ales, împotriva încheierii penale nr. 105/19.11.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul jafului de la Sibiu”.

Prin decizia Tribunalului Sibiu, s-a dispus arestarea preventivă în lipsă a celor 3 inculpaţi (Marian Cristian Minae, Laurenţiu Ghiţă, Costinel Cosmin Zuleam), acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

„Având în vedere că, potrivit informaţiilor primite la dosarul cauzei, inculpatul contestator Minae Marian Cristian a fost identificat şi încarcerat pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii iar potrivit prevederilor legale prezenţa acestuia este obligatorie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus amânarea judecării contestaţiei pentru data de 06.12.2023, pentru când se emite cerere de asistenţă internaţională către autorităţile judiciare din Marea Britanie în vederea obţinerii eventualului acord pentru videoconferinţă şi de realizare a videoconferinţei sau a acordului de judecare în lipsă în prezenta apărătorului ales”, transmite, marţi, Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit informaţiilor existente la dosarul cauzei inculpaţii Minae Marian Cristian şi Laurenţiu Ghiţă au fost identificaţi şi arestaţi în baza mandatului european de arestare, procedura de predare a acestora fiind în curs de desfăşurare.

Trei persoane l-au ucis pe omul de afaceri în locuinţa lui din Sibiu. Atacatorii, cu cagule pe feţe, l-au legat şi l-au bătut şi i-au ameninţat cu pistolul fiica, apoi au fugit cu ceasuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici