Criminalul în serie Ion Rîmaru şi asemănarea cu Gheorghe Dincă, mecanicul auto suspectat de uciderea a două fete

Cazul din judeţul Olt aminteşte cu cel al celui mai cunoscut criminal român Ion Rîmaru. Principalul suspect al crimelor de la Caracal se numeşte Gheorghe Dincă, are 57 de ani şi este tată a 3 copii. Fiica omului trăieşte în Timişoara, iar băieţii sunt plecaţi la muncă în străinătate.

7017 afișări
Imaginea articolului Criminalul în serie Ion Rîmaru şi asemănarea cu Gheorghe Dincă, mecanicul auto suspectat de uciderea a două fete

Criminalul în serie Ion Rîmaru şi asemănarea cu Gheorghe Dincă, mecanicul auto suspectat de uciderea a două fete

Cazul din Caracal aminteşte de cel al criminalului român Ion Rîmaru, născut în 1946 şi mort în 1971, despre care unele surse spun că s-ar fi născut în Olt şi a copilărit tot în Caracal. Rîmaru a fost un criminal în serie, poreclit ”Vampirul din Bucureşti”. El a terorizat Capitala în perioada 1970-1971, când a omorât patru femei şi a atacat alte 10. El obişnuia să îşi doboare victimele cu topoare, bări de metal sau topoare, iar apoi le muşca de sâni şi picioare, violându-le cadavrele, arată Wikipedia.

Rîmaru a fost absolventul facultăţii de Medicină Veterinară în 1966, cu nota 5,33, după ce a repetat anul al doilea şi al treilea.

Conform sursei citate, Rîmaru avea un libido incontrolabil. Un fost coleg de-ai lui de facultate, a povestit că într-o noapte, el nu a dormit deloc, ci a urmărit cum un coleg de cămin făcea amor cu iubita lui. Mai târziu, Rîmaru avea să fie diagnosticat de doctori cu probleme psihice.

Rîmaru a devenit cunoscut în urma crimelor sale din anii 1970 şi 1971 când a atacat mai multe osăpătăriţe care se întorceau acasă de la muncă. Întotdeauna lansa atacurile numai după miezul nopţi pe condiţii de vreme rea, folosind ustensile precum ciocane sau topoare, dar şi bare de oţel.

Imediat după ultima sa crimă, autorităţile comuniste au pornit ”Operaţiunea Vulture” (operaţiunea a primit acest nume după numele străzii pe care Rîmaru a comis ultima crimă). În total au fost mobilizaţi peste 6.000 de oameni. 2.565 de persoane au fost duse la audieri, criminalul fiind arestat într-un final.

După arestare, Rîmaru a nu a vorbit aproape deloc. El a fost interogat, în total, timp de două luni, timp în care a recunoscut cu greu 23 de infracţiuni grave.

Pe 23 octombrie 1971, Rîmaru a fost dus la închisoarea Jilava şi a fost pus în faţa plutonului de execuţie, încercând cu disperare să scape. El dădea vina pe tatăl lui pentru crimele sale şi striga insistent că vrea ”să trăiască”. Din cauza mişăcărilor sale bruşte, plutonul de execuţie s-a chinuit să-l nimerească cu acurateţe, fiind lăsate numeroase urme de gloanţe pe spatele său.

Ion Rîmaru a fost înmormântat într-un cimitir din Bucureşti, mormântul său fiind nemarcat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici