Cristian David: Nu sunt de acord cu introducerea vizelor pentru românii care merg în Italia

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, joi, că nu este de acord cu propunerea unor politicieni italieni de reintroducere a vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Italia, apreciind că măsura are caracter electoral.

13 afișări
Imaginea articolului Cristian David: Nu sunt de acord cu introducerea vizelor pentru românii care merg în Italia

Cristian David: Nu sunt de acord cu introducerea vizelor pentru românii care merg în Italia (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu sunt de acord cu această abordare", a precizat Cristian David, adăugând că este pentru a doua oară când tema prezenţei cetăţenilor români în Italia este discutată în context electoral.

Ministrul Internelor a explicat că autorităţile române şi cele italiene colaborează la nivel diplomatic, iar o astfel de problemă nu ar trebui influenţată de politicienii italieni.

"Majoritatea românilor care trăiesc în Italia, trăiesc în deplină legalitate", a explicat David.

Ministrul a spus şi că este posibil să mai apară cazuri de genul Romulus Mailat - românul acuzat de uciderea Giovannei Reggiani în Italia - sau Ioan Rus - arestat la Roma şi acuzat că a înjunghiat şi violat o studentă din Lesotho -, dat fiind numărul mare de români care trăiesc în Italia şi faptul că acestora nu le poate fi impus "un comportament ideal".

Totodată, ministrul a precizat că măsura impunerii vizelor pentru românii care lucrează în Italia ar fi una discriminatorie.

Mai mulţi politicieni italieni, printre care Silvio Berlusconi sau Gianfranco Fini, liderul partidului Alianţa Naţională din Italia, au declarat, recent, că ar dori reintroducerea vizelor pentru români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici