Criză demografică în China. Au fost înregistrate cele mai puţine căsătorii din ultimii 36 de ani

China înregistrează cele mai puţine căsătorii din 1986 încoace, sporind temerile legate de criza demografică, potrivit CNN.

202 afișări
Imaginea articolului Criză demografică în China. Au fost înregistrate cele mai puţine căsătorii din ultimii 36 de ani

China a înregistrat anul trecut cele mai puţine căsătorii de la începutul înregistrărilor publice, în urmă cu peste trei decenii, ceea ce sporeşte îngrijorarea că ţara se va confrunta cu o criză demografică. În 2021, au fost înregistrate 7,6 milioane de căsătorii, arată datele publicate de Ministerul chinez al Afacerilor Civile.

Acesta este cel mai mic număr din 1986, când ministerul a început să facă publice cifrele, potrivit Global Times. Este o scădere de 6,1% faţă de anul precedent şi al optulea an consecutiv în care rata căsătoriilor a scăzut, mai arată statisticile.

În acelaşi timp, vârsta medie a tinerilor căsătoriţi este în creştere, aproape jumătate dintre cei căsătoriţi anul trecut având vârsta de 30 de ani şi peste.

Cifrele reflectă o tendinţă care reprezintă din ce în ce mai mult un motiv de îngrijorare pentru oficialii din cea mai populată naţiune din lume. Tinerii aleg din ce în ce mai des să nu se căsătorească sau să aibă copii şi chiar dacă vor, tind să o facă mai târziu în viaţă.

Experţii spun că tendinţa ar putea avea un impact grav asupra economiei şi stabilităţii sociale ale ţării. În doar şase ani, numărul chinezilor care se căsătoresc pentru prima dată a scăzut cu 41%, de la 23,8 milioane în 2013 la 13,9 milioane în 2019, potrivit Biroului Naţional de Statistică din China.

Declinul este provocat parţial de deceniile în care au fost aplicate politici menite să limiteze creşterea demografică a Chinei. De asemenea, este un rezultat al schimbării atitudinilor faţă de căsătorie, în special în rândul femeilor tinere, care devin mai educate şi mai independente din punct de vedere financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici