CRONOLOGIE: Peste 450 de cazuri de gripă AH1N1, confirmate în România

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă AH1N1 în România, începând din 27 mai, când a fost înregistrat primul caz, depăşeşte în prezent 450, iar numărul îmbolnăvirilor a crescut în ultima perioadă, fiind confirmate situaţii de infectare în mai multe şcoli din ţară, dar şi la un hotel din Sinaia.

618 afișări
Imaginea articolului CRONOLOGIE: Peste 450 de cazuri de gripă AH1N1, confirmate în România

Peste 450 de cazuri de gripă AH1N1, confirmate în România (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ultima statistică oficială a Ministerului Sănătăţii (MS) privind cazurile de gripă AH1N1, prezentată în 26 octombrie indica 381 de cazuri de infectare. De atunci, numărul persoanelor diagnosticate cu gripă cu virus nou a crescut semnificativ. MS nu a prezentat, luni, până la ora transmiterii acestui material, o statistică finală, dar numărul infectărilor a depăşit 450.

Prezentăm o cronologie a informaţiilor privind cazurile de gripă AH1N1 confirmate în România, aşa cum au fost difuzate de Agenţia de presă MEDIAFAX:

2 noiembrie - Trei persoane din Arad, membre ale aceleiaşi familii, au fost diagnosticate cu virusul A H1N1, bolnavii fiind izolaţi la domiciliu.

- Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Vişeu de Jos, judeţul Maramureş, întors recent din Spania, a fost diagnosticat cu gripă A H1N1.

- Infectarea cu gripa AH1N1 a fost confirmată şi în cazul unei învăţătoare de la Şcoala generală nr. 153 din Capitală, unde cinci copii au fost diagnosticaţi cu virusul gripal nou.

- Trei elevi de la Liceul Militar Câmpulung Moldovenesc au fost diagnosticaţi, luni, cu virusul AH1N1, unul dintre elevi fiind internat în Iaşi, iar alţi doi fiind izolaţi în infirmeria liceului împreună cu colegii de clasă.

- Alţi cinci elevi de la şcoala generală din localitatea doljeană Filiaşi unde doi copii au fost diagnosticaţi cu gripă nouă, vinerea trecută, au contactat virusul AH1N1, iar autorităţile au decis, luni, suspendarea cursurilor la unitatea de învăţământ din Filiaşi.

-Cinci noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate, luni, la Iaşi, la doi elevi de la Colegiul Naţional din municipiu şi la alţi trei tineri care învaţă la Liceul Agricol, iar cursurile unei clase de la Liceul Agricol, suspendate săptămâna trecută din cauza unui caz de gripă, rămân oprite.

- Profesorul englez sosit pentru schimb de experienţă la un liceu din Sibiu şi diagnosticat cu gripă AH1N1 are o formă uşoară a bolii şi se află sub tratament, iar cei care au intrat în contact cu el se află în ultima zi de supraveghere, fără ca medicii să fii descoperit la aceştia simptome ale bolii.

-Alte trei cazuri de gripă au fost confirmate, luni, la Iaşi, în cazul a doi elevi de la Grupul Şcolar de Turism şi a unuia de la Liceul Agricol din municipiu, astfel că numărul elevilor din Iaşi infectaţi cu virusul gripal a ajuns la opt,

- Comitetul de Coordonare pentru Gripă a decis, luni, ca măsură suplimentară pentru prevenirea răspândirii gripei AH1N1 ca toate spitalele să intre în carantină, astfel că vizitele la pacienţi vor fi limitate şi numărul aparţinătorilor va fi restricţionat.

1 noiembrie - O persoană din Craiova a fost diagnosticată cu gripă AH1N1.

- Hotelul Sinaia din staţiunea Sinaia a fost complet închis după ce 40 de turişti, români şi străini, au fost depistaţi cu virusul AH1N1.

- Un adolescent în vârstă de 15 ani din Piteşti a fost diagnosticat cu gripă AH1N1, după ce s-a întors dintr-o excursie de o săptămână făcută împreună cu mama sa în Israel.

31 octombrie - O femeie, care lucrează ca psihopedagog la Şcoala Generală numărul 7 din Timişoara şi care s-a întors recent din Anglia, a fost diagnosticată cu gripă AH1N1.

- Trei noi cazuri de gripă cu virusul AH1N1 au fost confirmate la Suceava, pacienţii fiind doi bărbaţi întorşi din Anglia şi soţia unuia dintre ei.

30 octombrie - Un al doilea caz de gripă AH1N1 a fost confirmat în judeţul Suceava, la un bărbat care s-a întors recent din Olanda şi care fusese în maşină împreună cu bărbatul în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda, diagnosticat în 28 octombrie, la Suceava, cu gripă AH1N1.

- Ministerul Sănătăţii a trimis, vineri, cereri la patru producători agreaţi de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) pentru un milion de doze de vaccin AH1N1, aşteptând un răspuns până în 15 noiembrie, a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul de stat Adrian Streinu Cercel.

- Trei persoane, între care doi elevi din clasa a şasea de la o şcoală din Filiaşi, au fost diagnosticate cu virusul AH1N1.

29 octombrie - Un al doilea caz de infectare cu virusul AH1N1 a fost confirmat la Oradea, fiind vorba despre soţul femeii care a fost diagnosticată, în 23 octombrie, cu gripă nouă.

- Alţi doi elevi de la Liceul "Garabet Ibrăileanu" şi Liceul Agricol din Iaşi au fost diagnosticaţi cu gripă AH1N1, ei fiind fraţii unor elevi de la Şcoala nr. 15 din municipiu, închisă pentru o săptămână din cauza apariţiei unui focar de gripă nouă.

- Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că intenţionează să achiziţioneze, în regim de urgenţă, un milion de doze de vaccin pandemic pentru intervenţia în focarele din Iaşi şi Bucureşti, acestea urmând să fie utilizate pentru imunizarea elevilor din şcoli şi licee.

28 octombrie - O învăţătoare de la Şcoală nr. 147 din Bucureşti a fost identificată cu gripă de tip AH1N1, iar clasa unde aceasta preda a fost închisă.

- Baritonul Gheorghe Mogoşan, solist al Operei Române din Cluj-Napoca, a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Cluj, cu gripă A H1N1.

- Un număr de 30 de persoane din Iaşi, majoritatea tineri, au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu suspiciune de gripă AH1N1, reprezentanţii unităţii explicând că este vorba despre contacţi de gradul zero ai pacienţilor în cazul cărora virusul a fost deja confirmat.

- Un bărbat în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda, a fost diagnosticat, la Suceava, cu gripă AH1N1.

27 octombrie - Alte patru cazuri de gripă AH1N1 cu transmitere locală au fost confirmate în municipiul Iaşi, pacienţii fiind doi elevi de la Şcoala generală nr. 15 şi două studente care au făcut practică în această unitate de învăţământ.

- Alte 17 cazuri de infectare cu gripă AH1N1 au fost înregistrate la Şcoala nr.15 din Iaşi. Autorităţile sanitare au decis suspendarea cursurilor la această şcoală pentru o perioadă de şapte zile.

26 octombrie - Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a anunţat că, în săptămâna 19 - 25 octombrie, au fost înregistrate şase noi cazuri confirmate de gripă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 381.

23 octombrie - O femeie, asistentă medicală la Maternitatea Oradea, a fost diagnosticată cu gripă AH1N1, după ce s-a întors recent din Egipt, unde a fost într-o călătorie cu soţul său.

22 octombrie - Primul caz de gripă AH1N1 înregistrat într-o unitate de învăţământ din Bucureşti a fost confirmat la Şcoala nr. 146 din cartierul Panduri, la o elevă de nouă ani. Clasa unde a fost înregistrat cazul de gripă AH1N1 a fost închisă.

- Ministerul Sănătăţii a informat că acest caz, împreună cu un altul, înregistrat la o elevă de 15 ani din Iaşi, reprezintă primele două cazuri de gripă AH1N1 cu transmitere locală comunitară, adică la persoane care nu au călătorit într-o zonă afectată, din România.

19 octombrie - Alte 24 de cazuri confirmate de gripă AH1N1 au fost înregistrate, în săptămâna 12-18 octombrie, totalul la nivel naţional ajungând la 375.

14 octombrie - O tânără din Franţa, cazată în căminul studenţesc Gaudeaumus din Iaşi, a fost diagnosticată cu gripă AH1N1, fiind cel de-al 14-lea caz înregistrat în rândul celor care locuiesc în căminul respectiv.

13 octombrie - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a informat Ministerul Sănătăţii că în Centrul de schimburi internaţionale "Gaudeamus" din Iaşi a fost depistat un focar cu 13 cazuri confirmate de gripă cu virusul AH1N1. Focarul a fost determinat de către un student din Portugalia care a fost confirmat cu virusul gripal în 7 octombrie.

12 octombrie - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a depistat în săptămâna 5 - 11 octombrie încă opt cazuri de gripă AH1N1 în România, numărul total ajungând la 351.

5 octombrie - Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a anunţat că, în săptămâna 28 septembrie-4 octombrie, au fost înregistrate patru cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 343.

28 septembrie - Ministerul Sănătăţii a anunţat confirmarea a şase noi contaminări cu gripă AH1N1 în ultima săptămână în România, astfel că numărul total la nivel naţional ajunsese la 339.

21 septembrie - Al doilea caz de infectare cu AH1N1 în şcoli a fost înregistrat la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Slobozia, fiind vorba de o colegă de clasă a elevei depistate pozitiv deja.

16 septembrie - Primul caz de infectare cu virusul AH1N1 într-o unitate de învăţământ a fost confirmat la o elevă de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Slobozia, cursurile clasei unde aceasta învăţa urmând să fie supendate timp de şapte zile.

- Tot în judeţul Ialomiţa a fost diagnosticat cu virusul gripal AH1N1 şi un tânăr în vârstă de 28 de ani, din satul Condeeşti, comună Bărcăneşti.

14 septembrie - Zece noi cazuri de gripă cu tulpina nouă AH1N1 au fost înregistrate, în săptămâna 7 - 13 septembrie, totalul la nivel naţional ajungând la 326.

- Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis în toate unităţile de învăţământ din Capitală o adresă cu privire la planul de măsuri privind prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa AH1N1, pentru informarea cadrelor didactice, a elevilor şi părinţilor.

10 septembrie - Ministerul Sănătăţii a decis ca Direcţiile de Sănătate Publică să suspende, pentru şapte zile, activitate în unităţile de învăţământ în care se confirmă, prin analize de laborator, trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1 în clase diferite ale aceleiaşi instituţii şcolare.

9 septembrie - Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că România va demara campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1 la începutul lunii decembrie.

7 septembrie - Ministerul Sănătăţii informa că, în săptămâna 31 august-6 septembrie, au fost înregistrate nouă cazuri de gripă cu tulpina nouă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 316.

26 august - Trei noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A H1N1 au fost confirmate în judeţul Mureş, pacienţii fiind din familia tânărului pentru care boala fusese deja confirmată, în urma participării într-o excursie în Bulgaria.

25 august - Institutul Cantacuzino a confirmat un caz de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1 în Mureş, fiind vorba despre un tânăr de 25 de ani, care a participat împreună cu familia într-o excursie în Bulgaria.

24 august - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a raportat alte 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, depistate în săptămâna 17-23 august, dintre care 11 în Bucureşti. Astfel, a fost descoperit un focar cu cinci cazuri confirmate printre participanţii la un concert în Ungaria, alte patru cazuri au fost confirmate la persoane sosite din Spania, două persoane sosite din Grecia şi o persoană revenită din Anglia, aceasta din urmă generând un caz secundar în rândul contacţilor. Numărul total de cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă AH1N1 confirmate în România ajunsese la 281.

19 august - Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti a confirmat un nou caz de gripă AH1N1 la un adolescent cu cetăţenie canadiană, venit în vacanţă la rude, în comuna gălăţeană Corod.

17 august - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a depistat, în săptămâna10-16 august, alte 31 de cazuri noi de gripă AH1N1, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor la nivel naţional ajunsese la 253. Din cele 31 de cazuri confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino, 17 au fost identificate în Bucureşti, câte două cazuri în judeţele Călăraşi, Ilfov, Iaşi şi
Prahova şi câte un caz în Braşov, Galaţi, Mureş, Sibiu, Suceava şi Timişoara.

13 august - Un nou caz de gripă cu virusul AH1N1 a fost confirmat în judeţul Suceava, la un elev care a făcut parte dintr-un grup internaţional ce a vizitat Anglia şi s-a întors recent în ţară.

11 august - Două noi cazuri de gripă cu virusul AH1N1 au fost confirmate în judeţul Suceava la doi copii care s-au întors dintr-o excursie în ţări europene.

- Institutul Cantacuzino a primit de la institutul de profil din Marea Britanie două variante ale virusului gripal AH1N1, instituţia urmând să producă, până la sfârşitul anului, cinci milioane de doze, pentru care Guvernul a alocat suma de 21 de milioane de lei.

3 august - Ministerul Sănătăţii anunţa, luni, că, în perioada 27 iulie - 2 august, în România s-au înregistrat 65 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, numărul total ajungând astfel la 172. Din cele 65 de cazuri confirmate, 31 au fost identificate în Bucureşti, câte şapte cazuri în judeţele Braşov, Dolj şi Mureş, patru cazuri în judeţul Constanţa, câte trei cazuri în judeţele Iaşi şi Ilfov, câte un caz în judeţele Călăraşi, Prahova şi Sibiu.

1 august - Numărul cazurilor de gripă AH1N1 înregistrate în România a ajuns la 164, în 30 şi 31 iulie fiind raportate alte 21 de cazuri confirmate, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

- Un nou caz de infectare cu virusul AH1N1 a fost confirmat la un băiat în vârstă de 11 ani care a venit din Anglia la bunicii săi din Sibiu.

30 iulie - Şapte persoane, între care trei copii, din judeţul Mureş, au fost infectate cu virusul AH1N1, cazurile fiind confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino, cazurile provenind din două focare. Primul focar cu cinci cazuri, dintre care doi adulţi şi trei copii, s-a înregistrat în rândul persoanelor care au participat la o excursie în Elveţia, la Geneva, în perioada 15-24 iulie. Al doilea focar a apărut la un şofer de cursă lungă care a fost plecat în Anglia, cu un coleg, în perioada 17-24 iulie. În urma analizelor a fost confirmată existenţa virusului şi la colegul şoferului.

27 iulie - Institutul National Cantacuzino a confirmat, în perioada 20 - 26 iulie, 46 de situaţii noi de îmbolnăviri cu virusul gripal AH1N1, astfel că numărul total de cazuri de infecţie înregistrat în România, în două luni de la confirmarea maladiei, ajunsese la 107. Creşterea numărului de îmbolnăviri din această săptămână era cauzată, în principal, de apariţia a trei focare de infecţie: unul în campusul universitar din judeţul Braşov, al doilea la un grup de români şi străini a intrat în ţară, iar al treilea în rândul copiilor care au participat la o tabără de vară în Anglia.

25 iulie - Un numar de 18 persoane, dintre care cinci români şi restul străini, au fost confirmate, de Institutul Naţional Cantatcuzino, cu virusul gripal A/H1N1, aceştia aflându-se la Braşov din 19 iulie, unde participă la cursurile de vară internaţionale ale Universităţii din localitate. Era vorba despre 17 studenţi cu vârste între 20 şi 25 ani şi un profesor. Cinci dintre bolnavi sunt de naţionalitate română, restul fiind din ţări diferite, precum Turcia, Austria, Spania, Portugalia, Grecia, Belgia, Croaţia şi Rusia. Profesorul depistat pozitiv era de naţionalitate română. Numărul total al românilor care au făcut noua gripă AH1N1 ajunsese la 82.

21 iulie - Alte zece cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, astfel că numărul total de cazuri înregistrate în România ajunsese la 69.

17 iulie - Alte două noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1 au fost confirmate în România, fiind vorba de un tânăr care s-a întors, în 5 iulie, din SUA şi de o tânără care a venit, în 8 iulie, din Grecia, ambii fiind internaţi în spitale de boli infecţioase.

16 iulie - Insitutul Cantacuzino a confirmat cel de-al 57-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 din România, fiind vorba despre un tânăr din Bucureşti care a venit, în 12 iulie, din Spania.

15 iulie - Institutul Cantacuzino a confirmat cel de-al 56-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 din România, fiind vorba despre o tânără care a venit, în 13 iulie, din Turcia.

14 iulie - Institutul Cantacuzino a confirmat cel de-al 54-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 din România, fiind vorba de o tânără care a venit din Franţa în 5 iulie.

- Secţia Consulară a României la Nicosia (Cipru) a fost închisă temporar după ce personalul s-a îmbolnăvit de gripă AH1N1, cinci persoane fiind confirmate.

- Institutul Cantacuzino a confirmat cel de-al 55-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1, fiind vorba de un tânăr din Bucureşti care a venit, în 9 iulie, din Spania.

11 iulie - Alte două cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, fiind vorba de doi copii, în vârstă de opt şi, respectiv, 15 ani. Copilul în vârstă de opt ani era fiul pacientului din Mehedinţi, iar cel de 15 ani era din Timişoara, el întorcându-se în 6 iulie din SUA.

10 iulie - Încă un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1, depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, a fost confirmat, fiind vorba de un cetățean spaniol, în vârstă de 43 ani, care a sosit, în România, în 2 iulie.

9 iulie - Institutul Cantacuzino a confirmat cel de-al 50-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1, fiind vorba de un bărbat din Mehedinţi, contact al bărbatului din Craiova care a venit, în 5 iulie, din Marea Britanie.


8 iulie - Institutul Cantacuzino a confirmat încă un caz de infectare cu gripă AH1N1, fiind vorba de o tânără din Timișoara care a venit, în 1 iulie, din SUA.

- Institutul Cantacuzino a confirmat o nouă infectare cu virusul gripal AH1N1, fiind vorba de un cetățean croat, care a venit, în 5 iulie, din SUA.

7 iulie - Institutul Cantacuzino a confirmat o nouă îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 23 de ani din Craiova care a venit, în 5 iulie, din Marea Britanie, astfel că numărul cazurilor de infectare a ajuns la 47.

6 iulie - Alte două persoane au fost depistate ca fiind infectate cu virusul gripal AH1N1, fiind vorba de doi bărbaţi care au venit din Anglia şi, respectiv, din SUA, astfel că numărul cazurilor confirmate în România a ajuns la 46. Unul dintre cei doi bărbaţi, din Braşov, în vârstă de 54 ani, a venit, în 26 iunie, din Anglia, iar celălalt, din București, în vârstă de 28 de ani, a sosit din SUA în 4 iulie.

4 iulie - Alte trei cazuri de infecţie cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino, fiind vorba de doi bărbaţi şi o femeie care au venit în România în 28 iunie, ei fiind internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

3 iulie - Alte trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate, pentru prima dată fiind o situaţie complicată deoarece un pacient suferă de pneumonie, astfel că numărul bolnavilor a ajuns la 41. Cei trei pacienţi erau un bărbat din București, în vârstă de 27 ani, care a venit din Mexic, precum şi o tânără de 22 de ani din Galați şi un bărbat în vârstă de 25 de ani din Braşov, care au venit din Marea Britanie.

2 iulie - Alte două cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate, fiind vorba de o fetiţă de 12 ani din Iaşi, care a venit din Marea Britanie pe 30 iunie şi de un bărbat care s-a prezentat la Institutul "Matei Balş". Fetiţa de 12 ani din Iaşi, care a venit din Marea Britanie pe 30 iunie, avea o formă moderată a bolii.

1 iulie - Alte două cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate la Iaşi, fiind vorba de doi adolescenţi care făceau parte din grupul venit din Marea Britanie, pentru a participa la un proiect social, numărul cazurilor înregistrate în România ajungând la 35.

- Virusul gripal AH1N1 a fost confirmat în cazul unei eleve din Iaşi care a intrat în contact cu tinerii britanici depistaţi cu gripă.

30 iunie - Un nou caz de gripă de tip AH1 N1 a fost confirmat în România, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 32 de ani, care a venit din Anglia în urmă cu două zile, numărul pacienţilor ajungând la 28.

- Alte cinci cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate la Iaşi, fiind vorba de contacţi ai celor doi pacienţi depistaţi în 29 iunie. Pacienţii au fost internaţi la Institutul de Boli Infecţioase din Iaşi.

29 iunie - Institutul Cantacuzino a confirmat alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal H1N1, fiind vorba de doi adolescenţi din Marea Britanie care au sosit, la Iaşi, în 23 iunie.

28 iunie - Un tânăr de 35 de ani venit din Spania în 23 iunie a fost internat în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, sub tratament de specialitate, după ce a fost diagnosticat cu gripă AH1N1.

27 iunie - O adolescentă venită din Canada a fost internată la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti după ce a fost diagnosticată cu gripă AH1N1, acesta fiind al 24-lea caz din România.

26 iunie - Gripa AH1N1 este confirmată în cazul unui copil, care a venit împreună cu familia din Canada, în 20 iunie.

25 iunie - Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea cu virusul gripal AH1N1 în cazul a trei din cinci pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara pentru că prezentau simptomele bolii, cazurile fiind depistate în urma unei alerte primite prin rețeaua europeană. Cei trei erau membrii unei familii care a călătorit în acelaşi avion cu un bolnav dintr-o altă ţară europeană.

19 iunie - Institutul Cantacuzino a confirmat cel de-al nouăsprezecelea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1, în România, fiind vorba de un copil venit, în 19 iunie, din Canada.

18 iunie - Ministerul Sănătăţii a anunţat încă un caz de gripă AH1N1, fiind vorba despre o tânără în vârstă de 19 ani sosită, în 14 iunie, din SUA.

17 iunie - Institutul Cantacuzino a confirmat încă un caz de gripă AH1N1 în România, fiind vorba de un bărbat care a călătorit în acelaşi avion cu fetiţa internată la Timişoara şi care a stat pe scaunul din spatele acesteia.

14 iunie - Institutul Cantacuzino a confirmat alte două îmbolnăviri cu virusul gripal AH1N1, în cazul părinţilor bărbatului de 37 de ani care a venit în 10 iunie din Canada.

13 iunie - Un nou caz de gripă AH1N1 a fost confirmat, fiind vorba de o femeie în vârstă de 34 de ani, soţia ultimului pacient internat în Institutul "Matei Balş" din Capitală, care a venit din Canada în 10 iunie.

- Institutul Cantacuzino a confirmat un nou caz de gripă AH1N1, la o fetiţă venită de pe continentul nord-american la Timişoara, în 11 iunie, împreună cu străbunica ei. Fetiţa a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

12 iunie - Institutul Cantacuzino a confirmat un nou caz de gripă AH1N1, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a venit în 10 iunie, din Canada şi a fost internat în Institutul "Matei Balş" din Capitală.

11 iunie - Ministerul Sănătăţii a anunţat că al unsprezecelea caz de infectare cu noul virus gripal AH1N1, din România, a fost confirmat, fiind vorba de un bărbat sosit, în 8 iunie, din Canada, cu o altă cursă decât cea cu care a venit ultima persoană anunţată, cu o zi în urmă, ca având boala.

- Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat oficial declanşarea nivelui 6, de alertă maximă, în cazul epidemiei de gripă AH1N1.

10 iunie - Un nou caz de infectare cu noul virus gripal AH1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino, fiind vorba despre o persoană sosită, în 8 iunie, de la Toronto.

5 iunie - Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că încă un caz de infectare cu gripă de tip AH1N1 a fost confirmat în România, fiind vorba despre un caz de transmitere secundară, o femeie care a fost contact al tinerei de 28 de ani, ultima venită de la New Yok în 29 mai.

4 iunie - Alte două cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate, în urma analizelor de laborator efectuate, pacienţii fiind internaţi la Institutul "Matei Balş". Cele două cazuri au fost cu transmitere secundară de la cazurile confirmate. Una dintre cele două persoane infectate era contact al primei femei care a fost infectată cu acest virus. Cea de-a doua pesoană era un contact al persoanei de 28 de ani.

3 iunie - Un nou caz de gripă AH1N1 a fost confirmat în România, fiind vorba de un tânăr din Bucureşti, contact al femeii de 28 de ani care s-a întors de la New York, bărbatul fiind internat în spital.

1 iunie - Ministerul Sănătăţii a confirmat încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, fiind vorba de două femei, internate în prezent la Institutul "Matei Balş". Cele două femei erau o tânără de 28 de ani care a sosit de la New York, în 29 mai, şi mama acesteia, în vârstă de 56 ani, care a luat virusul de la fiică, prin transmitere secundară.

27 mai - Ministerul Sănătăţii anunţă confirmarea primului caz de gripă AH1N1 din România - cazul zero - la o femeie venită din Statele Unite, în 23 mai. Acesta a fost un caz de import. Femeia a venit din SUA însoţită de cei doi copii, fiind aşteptată la aeroport de tatăl ei. Femeia şi copiii au fost internaţi.

- Ministerul Sănătăţii a confirmat infectarea cu virusul gripal în cazul copilul în vârstă de un an şi trei luni al femeii venite din SUA şi al tatălui acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici