Cruce imensă, din candele, în memoria eroilor căzuţi la Revoluţie, în centrul Timişoarei

O cruce imensă formată din sute de candele aprinse a fost formată, sâmbătă seara, în Piaţa Operei din Timişoara, în memoria eroilor căzuţi în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

369 afișări
Imaginea articolului Cruce imensă, din candele, în memoria eroilor căzuţi la Revoluţie, în centrul Timişoarei

Cruce imensă, din candele, în memoria eroilor căzuţi la Revoluţie, în centrul Timişoarei

Crucea din lumânări a fost formată, sâmbătă seara, pe platoul din faţa Operei Române din Timişoara, loc în care, acum 28 de ani, mii de oameni au strigat “Libertate”.

Acţiunea este organizată în fiecare an de către Asociaţia Luptătorilor din Timişoara Arestaţi în Revoluţie (ALTAR), zeci de persoane, revoluţionari sau trecători, aprinzând o candelă în memoria eroilor căzuţi în Decembrie 1989.

“Această acţiune este dedicată aniversării a 28 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, iar această cruce simbol este dedicată tinerilor care au plecat dintre noi atunci. Mai precis, la Timişoara au fost peste 112 tineri care şi-au pierdut viaţa în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, 384 au fost răniţi, iar peste 986 de persoane au fost arestate în Penitenciarul Timişoara, odată cu evenimentele din Decembrie 1989. Prin această cruce aducem un omagiu tinerilor timişoreni care şi-au dat viaţa pentru libertate, pentru ca noi, astăzi, să fim liberi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei ALTAR, Virgil Hosu.

Preşedintele asociaţiei consideră că libertatea “este cea mai scumpă”, iar tinerii din Timişoara nu ar trebui să uite sacrificiile făcute acum 28 de ani.

“Pentru libertate merită orice sacrificiu să facem. Ce poate fi mai scump decât libertatea unui om, decât libertatea unui popor, decât libertatea noastră, a tuturor. Libertatea este cea mai scumpă, este un lucru care nu se poate cumpăra cu nimic, cu bani sau cu alte bunuri materiale, iar noi, poporul român, nu putem uita, cei mai în vârstă, că timp de 50 de ani am fost sub dominaţie comunistă. Ne-am dorit această libertate, am luptat pentru ea, au fost multe sacrificii umane, mii de oameni la nivelul ţării şi-au dat viaţa pentru libertatea noastră de astăzi, pe care o avem cu toţii şi trebuie să ştim s-o preţuim şi să luptăm în continuare pentru ea. Tânăra generaţie trebuie să conştientizeze că tinerii de acum 28 de ani s-au sacrificat pentru libertatea de care beneficiem cu toţii astăzi”, a afirmat Virgil Hosu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici