CSM discută miercuri demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru al Consiliului

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuţie, miercuri 22 august, demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru ales al CSM.

159 afișări
Imaginea articolului CSM discută miercuri demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru al Consiliului

CSM discută miercuri demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru al Consiliului (Imagine:Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului Consiliului Superior al Magistraturii, şedinţa Plenului CSM este programată în 22 august, la ora 10.00.

Pe ordinea de zi a şedinţe se află şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind solicitarea judecătoarei Mona Maria Pivniceru de a se lua act de demisia din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistraţilor instanţei supreme în Consiliul Superior al Magistraturii - şi-a dat demisia în 8 august din funcţia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiţiei.

În urma acceptării demisiei, Pivniceru se va întoarce la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de unde ar putea fi detaşată pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Iniţial, şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii era anunţată pentru luni 20 august.

De altfel, premierul declara că va merge în 20 august la şedinţa CSM, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, precizând că îşi doreşte foarte tare să se dea avizul pentru Mona Pivniceru.

"Vă spun sincer, îmi doresc foarte tare, luni, la CSM, să se dea avizul pentru doamna Pivniceru şi să pot să mă remaniez singur de la Ministerul Justiţiei", a spus Ponta.

Plenul CSM urmează să ia act de demisia Monei Pivniceru şi să dezbată cererea premierului Victor Ponta de detaşare a Monei Pivniceru la Ministerul Justiţiei, pentru a fi numită în funcţia de ministru.

Joi, Mona Pivniceru spunea, pentru gandul.info, că se gândeşte până luni 20 august dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei, după ce postul RTV a publicat mai multe imagini cu ea intrând în maşina lui Andrei Năstase.

Premierul Victor Ponta declara însă că Mona Pivniceru i-a spus că nu renunţă la postul de ministru al Justiţiei şi nu îşi retrage demisia din CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici