CSM: Percepţia publică despre DNA, foarte bună în mandatul lui Morar

Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş, a afirmat, miercuri seara, la Realitatea TV, că percepţia asupra activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este foarte bună şi că s-au schimbat mentalităţile cu privire la instituţie după ce a venit Daniel Morar.

26 afișări
Imaginea articolului CSM: Percepţia publică despre DNA, foarte bună în mandatul lui Morar

CSM: Percepţia publică despre DNA, foarte bună în mandatul lui Morar

"După părerea mea, DNA trebuie să-şi urmeze acelaşi curs. La DNA s-au schimbat nişte mentalităţi, (...) cred că în mandatul lui Morar", a spus judecătorul Virgil Andreieş, fost preşedinte al Curţii de Apel Cluj.

Pe de altă parte, aupra DNA - condusă de procurorul clujean Daniel Morar - este o percepţie foarte bună, a spus Virgil Andreieş, care a fost întrerupt de Victor Ponta, ministru PSD pentru Relaţia cu Parlamentul, care l-a întrebat pe preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii când opinia publică greşeşte, atunci când susţine că CSM are o imagine proastă sau când are o percepţia bună asupra DNA.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, prezent miercuri seara la emisiunea TV, şi-a declarat susţinerea faţă de şeful DNA Daniel Morar, pe care în septembrie anul trecut vroia să-l schimbe. El cerea atunci Consiliului Superior al Magistraturii să-l înlocuiască pe şeful DNA cu procurorul Monica Şerbănescu - care a fost respins de CSM.

De altfel, în conferinţa de presă de miercuri, Cătălin Predoiu a susţinut că în două săptămâni va face o propunere la şefia DNA, iar "în contextul actual, aceasta va fi Daniel Morar".

Ministrul Justiţiei a afirmat că va avea consultări pe această temă, vineri, cu procurorul general al României, Codruţa Kovesi, care i-a prelungit delegarea lui Daniel Morar pentru trei luni, la fel şi lui Doru Ţuluş, şef al Secţiei a II-a din DNA, şi lui Carmen Gâlcă, procuror general adjunct al Direcţiei. Singurul căruia nu i-a fost prelungită delegarea pe funcţie a fost procurorul Mircea Zărie, adjunct al lui Daniel Morar, care s-a pensionat.

Citeşte şi

Predoiu: În maxim două săptămâni voi face propunerea în locul lui Morar

EXCLUSIV: Morar, Ţuluş şi Gâlcă, delegaţi în continuare la DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici