Cu 20% mai multe fete optează pentru o carieră într-o profesie tehnică

Numărul fetelor care optează pentru o carieră într-o profesie tehnică la şcolile profesionale Vmbo a crescut cu 21% faţă de anul trecut, dar încă reprezintă doar sub 6% din corpul studenţesc, a declarat organismul din industrie Techniek Nederland.

194 afișări
Imaginea articolului Cu 20% mai multe fete optează pentru o carieră într-o profesie tehnică

Cu 20% mai multe fete optează pentru o carieră într-o profesie tehnică

Optarea pentru pregătirea tehnică a devenit aproape la fel de naturală ca şi alegerea unei cariere în îngrijire sau ca predare pentru fete. Este o veste bună pentru angajatorii din sectorul nostru, dar şi pentru fetele înseşi. Profesiile tehnice oferă oportunităţi mari de carieră', a spus purtătorul de cuvânt Doekle Terpstra.
 
În ciuda faptului că doar 16% dintre femeile care optează pentru formarea tehnică la acest nivel ajung şi rămân efectiv în sector, Terpstra a spus că mai multe fete din sfera educaţională sunt interesate de o carieră care implică inginerie uşoară şi tehnologie din cauza imaginii sale în schimbare, scrie DutchNews
 
Se pune un accent mai mare pe creativitate, lucru în echipă şi abilităţi de comunicare. Echipamentele grele sunt înlocuite cu tehnologie inteligentă. Numai industria instalaţiilor are nevoie de aproximativ 40.000 de profesionişti suplimentari până în 2025 pentru a permite tranziţia energetică, astfel încât fetele să fie mai mult decât binevenite, nu doar ca tehnicieni, ci şi ca designeri, consilieri şi analişti de date', a spus el.
 
În prezent, 5,8% dintre studenţii care optează pentru a lucra în sectorul instalaţiilor sunt femei, faţă de 5% anul trecut. „Mai sunt multe de făcut. De aceea organizăm o Ziua Fetelor joi, astfel încât companiile să le arate studenţilor ceea ce fac în practică”, a spus Terpstra.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici