Cufere cu obiecte folosite pentru diverse meşteşuguri de la Muzeul Astra pentru şcoli din Sibiu

50 de cufere din lemn, pline cu obiecte folosite pentru diferite meşteşuguri, vor pleca de la Muzeul Astra către 10 şcoli din judeţul Sibiu, pentru ca elevii să descopere, printr-o metodă interactivă, tradiţiile din zonă.

171 afișări
Imaginea articolului Cufere cu obiecte folosite pentru diverse meşteşuguri de la Muzeul Astra pentru şcoli din Sibiu

Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

„Educaţia prin cultură reprezintă o abordare actuală şi cred că viziunea echipei Complexului Naţional Muzeal Astra, din Sibiu, a anticipat perfect necesitatea întâlnirii dintre educaţie şi cultură. Astfel, au creat un program educaţional <Cufărul călător>”, a scris duminică pe Facebook Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Conform acesteia, programul este realizat în cadrul proiectului „Restaurarea şi revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor Centrul de Activităţi şi Resurse Regionale”, finanţat prin Granturile norvegiene în cadrul RO-Cultura, de către Ministerul Culturii şi Unitatea de Management a Proiectului.

Astfel, 50 de cufere din lemn, pline cu obiecte folosite pentru diferite meşteşuguri vor pleca către 10 şcoli din judeţul Sibiu, iar cu ajutorul dascălilor, copiii vor descoperi bogăţia culturală a regiunii, printr-o metodă interactivă, prietenoasă şi stimulantă.

„Este important ca noile generaţii să îşi cunoască bine apartenenţa şi tradiţiile, pentru a fi în echilibru cu lumea modernă, dar şi pentru a înţelege mai uşor textele literare vechi”, susţine Raluca Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici