Cum au supravieţuit mii de albine îngropate timp de 50 de zile sub cenuşa vulcanului din Canare

Ce s-a întâmplat pe insula La Palma, afectată de erupţia vulcanului Cumbre Vieja, reprezintă o întâmplare miraculoasă: albinele, toate aparţinând unui apicultor local şi din 5 stupi diferiţi, au fost îngropate în cenuşă timp de peste 50 de zile.

1267 afișări
Imaginea articolului Cum au supravieţuit mii de albine îngropate timp de 50 de zile sub cenuşa vulcanului din Canare

Cum au supravieţuit mii de albine îngropate timp de 50 de zile sub cenuşa vulcanului din Canare

La operaţiunea de salvare a participat şi Poliţia Locală El Paso, sprijin venind şi de la Unitatea Militară de Urgenţă (UME) şi de la Garda Civilă. Echipa de salvare a constatat că 3 stupi erau parţial vizibili, în timp ce ceilalţi 2 erau complet acoperiţi.

Un al 6-lea stup, din păcate, nu a supravieţuit „dar poate pentru că era slab înainte de a erupe vulcanul”, explică Elías González, preşedintele Agrupación de Defensa Sanitaria (ADS) Apicultorilor din La Palma, care explică fenomenul.

Albinele au supravieţuit pentru că, în principal, lapilli mici (n.r. - fragmente de lavă) i-au acoperit, permiţându-le astfel să treacă puţin aer. În plus, mierea, care încă nu fusese strânsă de apicultor, le-a permis să nu moară de foame.

Agenţii au fost nevoiţi să sape, pentru a le localiza şi a le salva, primind câteva sfaturi: primăvara, un stup poate găzdui între 30.000 şi 40.000 de albine şi între 20.000 şi 25.000 când sunt mai puţine flori, cu al căror polen se hrănesc.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici