Cum combat britanicii gripa aviară: păsările n-au voie să mai zburde în voie

Crescătorii din Anglia vor fi obligaţi să ţină păsările în interior din cauza gripei aviare, potrivit Reuters.

219 afișări
Imaginea articolului Cum combat britanicii gripa aviară: păsările n-au voie să mai zburde în voie

Cum combat britanicii gripa aviară: păsările n-au voie să mai zburde în voie

Guvernul britanic a anunţat luni că toate păsările de curte şi păsările captive din Anglia vor trebui să fie ţinute în spaţii închise începând cu 7 noiembrie, ca parte a măsurilor de combatere a celui mai mare focar de gripă aviară din istoria ţării.

Ordinul de adăpostire obligatorie va extinde măsurile deja în vigoare în unele părţi din estul Angliei la întreaga naţiune, ca urmare a creşterii riscului de gripă aviară la păsările sălbatice la „foarte ridicat", a precizat guvernul.

De asemenea, crescătorii de păsări vor trebui să respecte măsuri stricte de biosecuritate, inclusiv dezinfectarea hainelor, încălţămintei, echipamentelor şi vehiculelor şi să ţină evidenţa mortalităţii.

„Ne confruntăm în acest an, cu cel mai mare focar de gripă aviară din toate timpurile şi asistăm la o escaladare rapidă a numărului de cazuri în fermele comerciale şi la păsările de curte din întreaga Anglie. Riscul ca păsările păstrate să fie expuse la boală a ajuns la un punct în care este acum necesar ca toate păsările să fie adăpostite până la noi ordine", a declarat Christine Middlemiss, şefa serviciilor veterinare din Marea Britanie.

Agenţia britanică de securitate sanitară a mai anunţat că riscul pentru sănătatea publică din cauza virusului este foarte scăzut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici