Cum funcţionează şcolile în România, în prezent. Câte şcoli sunt în scenariul galben şi roşu. Statistică oficială

  • Aproximativ un sfert din şcolile din România sunt în scenariul galben, iar elevii vin la cursuri prin rotaţie.
  • Asta reiese dintr-un raport al Ministerului Educaţiei şi Cercetării care mai arată că în majoritatea unităţilor de învăţământ cursurile se fac în mod tradiţional, cu toţi elevii la şcoală.
1233 afișări
Imaginea articolului Cum funcţionează şcolile în România, în prezent. Câte şcoli sunt în scenariul galben şi roşu. Statistică oficială

Una din patru şcolile din România este în scenariul galben, iar elevii vin la cursuri prin rotaţie. Peste 500 de unităţi sunt în scenariul roşu

Statistica Ministerului Educaţiei şi Cercetării este realizată în baza informaţiilor primite din fiecare judeţ şi din Bucureşti. Astfel, miercuri, 12.540 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 1 care presupune participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

4.535 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2, în care majoritatea elevilor vin la şcoală prin rotaţie. Excepţie fac elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a.

De asemenea, 581 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 3 care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor doar la activităţi online. MEC precizează faptul că din totalul de unităţi aflate în scenariul roşu doar 139 au probleme din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

„Diferenţa de 442 de unităţi de învăţământ rezultă ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează şi/sau a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, scrie în documentul MEC.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. Consiliile de administraţie din fiecare unitate de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici