Cum îţi poţi creşte şansele de a-ţi găsi un job în străinătate

Favoriţi pe piaţa locurilor de muncă din străinătate sunt inginerii, IT-iştii, medicii, cei care lucrează în contabilitate şi finanţe, managerii, tehnicienii şi muncitorii calificaţi de orice fel, de la electricieni la zidari, spun specialiştii în resurse umane.

27 afișări
Imaginea articolului Cum îţi poţi creşte şansele de a-ţi găsi un job în străinătate

Cum îţi poţi creşte şansele de a-ţi găsi un job în străinătate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Greu îşi pot găsi un job în străinătate cei care au terminat în România Dreptul, Relaţiile Internaţionale, Geografia, Istoria, Literele sau Facultatea de Limbi Străine, consideră cei care se ocupă cu plasarea forţei de muncă. Pe val sunt acum muncitorii calificaţi, continuă ei. "Este o mare criză de muncitori calificaţi, de la electricieni la zidari, s-au împuţinat cursurile de specializare în această direcţie. O să ajungem să nu mai avem unde ne repara pantofii, nu va mai avea cine să ne zugrăvească apartamentul, e o penurie mare la nivel mondial", spune Eliza Nechifor, coordonator de marketing şi comunicare la Manpower.

Dintre cei cu studii superioare, la mare căutare sunt inginerii, IT-iştii, medicii, managerii şi specialiştii în contabilitate şi finanţe.

Citeşte mai multe despre locurile de muncă în străinătate pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici