Cum poţi să afli dacă ai coronavirus sau o simplă gripă? Ce simptome îţi indică exact de ce anume suferi

  • Simptomele gripei sezoniere seamănă cu cele ale coronavirusului
  • Cu toate astea, rata mortalităţii este mult mai mare în cazul COVID-19
  • De asemenea, COVID-19 îi afectează puternic pe cei care suferă de diabet şi boli de inimă
12924 afișări
Imaginea articolului Cum poţi să afli dacă ai coronavirus sau o simplă gripă? Ce simptome îţi indică exact de ce anume suferi

Cum poţi să afli dacă ai coronavirus sau o simplă gripă? Ce simptome îţi indică exact de ce anume suferi

Foarte multe din formele de manifestare are infecţiei cu coronavirus seamănă cu cele ale gripei sezoniere, însă există şi simptome care diferenţiază cele două afecţiuni, potrivit livescience.com. 
 
În Statele Unite ale Americii, în sezonul actual, între 39 şi 64 de milioane de persoane s-au îmbolnăvit de gripă. Numărul de decese cauzate de această afecţiune este cuprins între 24.000 şi 62.000, potrivit estimărilor. 
 
În acelaşi timp, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a fost în aprilie de un milion, iar numărul deceselor de aproximativ 60.000. 
 
Simptomele gripei uzuale includ febră, tuse, dureri în gât, dureri de muşchi, de cap, nas înfundat, oboseală şi, câteodată, diaree şi stări de vomă. Majoritatea celor care fac gripă se însănătoşesc în maximum două săptămâni, dar există şi complicaţii ce pot conduce la pneumonie. Rata de spitalizare în SUA este de 68 de internări la suta de mii de locuitori. 
 
În cazul COVID-19, specialiştii încearcă încă să înţeleagă care ar fi simptomele specifice bolii. Acestea pot include febră, tuse, dificultăţi la respiraţie. Unii pacienţi au declarat că au avut frisoane, dureri musculare, dureri de cap, dureri în gât, precum şi pierderea simţului mirosului şi al gustului. În cazul COVID-19, simptomele apar gradual, spre deosebire de gripă. 
 
Persoanele care suferă de boli de inimă şi cei care au diabet riscă să dezvolte forme grave ale COVID-19. Riscul este mai mare decât în cazul gripei uzuale. 
 
În schimb, copiii nu dezvoltă forme grave ale infecţiei cu coronavirus, deşi sunt foarte afectaţi de gripă. 
 
Rata moltalităţii în cazul gripei sezoniere este de 0,1%, în timp ce în cazul COVID-19 aceasta se situează, în SUA, la 6%. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici