Cum se comportă sistemul HIMARS în războiul ruso-ucrainean. Analiza Academiei Forţelor Terestre din Sibiu

Modul de acţiune al platformelor HIMARS în conflictul ruso-ucrainean, progresele obţinute în modelarea şi simularea acţiunilor artileriei în câmpul de luptă modern, dar şi pe contribuţia pe care o au obstacolele explozive au fost analizate la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

399 afișări
Imaginea articolului Cum se comportă sistemul HIMARS în războiul ruso-ucrainean. Analiza Academiei Forţelor Terestre din Sibiu

Sursa foto: Andreea Alexandru/Mediafax Foto

Departamentul Ştiinţe Tehnice al Facultăţii de Management Militar din Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a desfăşurat, vineri, o masă rotundă cu tema „Modalităţi de acţiune întrunită a sistemelor de artilerie şi tehnologiilor avansate în războiul de tip modern”.

Discuţiile s-au axat pe analiza modului de acţiune al platformelor HIMARS în conflictul ruso-ucrainean, progresele obţinute în modelarea şi simularea acţiunilor artileriei în câmpul de luptă modern, dar şi pe contribuţia pe care o au obstacolele explozive în îndeplinirea misiunilor sprijinului prin foc, importanţa focurilor de artilerie în modelarea decisivă a câmpului de luptă, utilizarea mediilor GIS (Geographic information system – Sistem de informaţii geografice) în operaţii specifice şi impactul tehnologiilor avansate asupra desfăşurării războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici