Cum va fi sărbătorită Ziua Unirii Principatelor în marile oraşe: Ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează miercuri, ceremonii militare şi religioase în toată ţara, dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române.

629 afișări
Imaginea articolului Cum va fi sărbătorită Ziua Unirii Principatelor în marile oraşe: Ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane

Cum va fi sărbătorită Ziua Unirii Principatelor în marile oraşe: Ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane

În Capitală, depunerea de coroane şi jerbe de flori va avea loc, de la ora 10.25, la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române.

Între orele 10.00 şi 14.00, la Muzeul Militar Naţional ”Regele Ferdinand I” va fi organizată o manifestare istorico-militară cu participarea unor asociaţii de reconstituire care vor recrea - prin uniforme, prezentări de armament şi demonstraţii de instrucţie de front - epoca domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, vor fi depuse coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la cel al lui Mihail Kogălniceanu şi al generalului Ioan Emanoil Florescu, aflate în curtea muzeului.

La Iaşi, ceremonia militară şi religioasă se va desfăşura, începând cu ora 11.00, la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, din Piaţa Unirii.

La Focşani, de la ora 16.00, în Piaţa Unirii vor avea loc o ceremonie militară şi religioasă, un moment artistic susţinut de reprezentanţii Teatrului municipal şi de cei ai Ansamblului ”Ţara Vrancea” şi defilarea Gărzii de Onoare formată din militari ai Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”.

Ceremonii similare, dar şi sesiuni de comunicări ştiinţifice, gale de filme documentare, expoziţii şi spectacole cultural-artistice, vor fi organizate, împreună cu autorităţile locale, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor Române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici