Cum va fi VREMEA la sfârşit de săptămână. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea se va răci, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cerul va fi noros şi temporar va ploua. Cantităţile de apă vor depăşi, local, 25...30 l/mp, iar la munte şi în Maramureş, izolat, 60 l/mp.

3877 afișări
Imaginea articolului Cum va fi VREMEA la sfârşit de săptămână. PROGNOZA METEO pentru weekend

Cum va fi VREMEA la sfârşit de săptămână. PROGNOZA METEO pentru weekend

Mai ales seara şi noaptea, în Munţii Apuseni şi în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, treptat ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Spre sfârşitul intervalului precipitaţii mixte sunt posibile şi în Banat, Crişana şi Maramureş.

În regiunile sudice şi sud-estice, înnorările vor fi temporare, iar ploile izolate. Vântul va avea intensificări locale cu viteze de până la 55...60 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare, cu rafale de peste 90...100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

Valorile termice se vor menţine peste mediile climatologice, în special în sud şi în sud-est, astfel că, în general, maximele vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade, iar minimele, între 0 şi 11 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată din an, urmând a se înregistra o maximă de 16...17 grade şi o minimă de 8...10 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va continua să se răcească în majoritatea regiunilor, exceptând cele sud-estice unde valorile termice vor fi în creştere uşoară  şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros. Vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, ploaie în regiunile sudice şi sud-estice şi local, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, mai ridicate în Bărăgan şi Dobrogea,  până spre 22 de grade, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 10 grade, mai ridicate pe litoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici