Cum va fi vremea vineri şi sâmbătă. PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

În cea mai mare parte a ţării vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa în majoritatea zonelor, iar noaptea în special în centru şi în sud, informează ANM.

2921 afișări
Imaginea articolului Cum va fi vremea vineri şi sâmbătă. PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Cum va fi vremea vineri şi sâmbătă. PROGNOZA METEO pentru următoarele zile (Imagine: Nicu Mircea/ Arhiva Foto Mediafax)

VINERI

ÎN ŢARĂ

Temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 2 grade, iar cele minime între -14 şi -6 grade, mai scăzute local în Transilvania, Oltenia şi Muntenia, până în jurul a -22 de grade, dar şi uşor mai ridicate în Moldova. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în zonele joase, unde pe spaţii restrânse va fi ceaţă cu depunere de chiciură, mai ales în primele ore. Pe timpul nopţii, cerul se va înnora în nord şi în nord-est, iar ceaţa se va semnala local. Vântul va sufla slab până la moderat.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, dar mai ales noaptea când va creşte probabilitatea de a se forma ceaţă cu depunere de chiciură. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de -3...-2 grade, iar cea minimă de -14...-12 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

LA MUNTE:

Vremea se va menţine geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea în Carpaţii Orientali şi în  Munţii Apuseni, unde însă doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

 

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ 

Deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea va fi încă rece în majoritatea zonelor, geroasă în centru şi în sud mai ales în primele ore ale intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -7 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade, local mai scăzute în sudul Olteniei şi al Munteniei, până la -16 grade. Cerul va fi temporar noros, în zonele joase local va fi ceaţă, iar izolat, mai ales în nord-est, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat.

LA MUNTE:

Deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea va fi încă rece, geroasă mai ales în primele ore ale intervalului. Cerul va fi variabil, cu înnorări în Carpaţii Orientali, unde doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

DUMINICĂ

LA MUNTE:

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în intervalul precedent, devenind în general apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, dar la altitudini mai mici, în special în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, pe arii restrânse va fi nebulozitate joasă sau ceaţă şi trecător fulguilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici