Cursuri suspendate în peste 80 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, din cauza viscolului

Aproximativ 80 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt închise marţi, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului.

176 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate în peste 80 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, din cauza viscolului

Cursuri suspendate în peste 80 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, din cauza viscolului (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Buzău, sunt închise şcolile numărul 7 şi numărul 11 din municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi 79 de unităţi de învăţământ din comunele Mihăileşti, Padina, Smeeni, Glodeanu Siliştea, Glodeanu Sărat, Florica, Scutelnici, Largu şi Ghergheasa. Este vorba despre comune aflate în partea de sud a judeţului, unde ninge viscolit, iar vizibilitatea este extrem de redusă. De asemenea, elevii navetişti de la Liceul de Artă din Buzău au fost anunţaţi să nu vină marţi la cursuri.

În judeţul Buzău, conducerea Inspectoratului Şcolar a lăsat la latitudinea directorilor şcolilor să suspende cursurile în ziua în care judeţul se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.

În judeţ ninge de mai bine de cinci ore, o situaţie critică înregistrându-se în partea de sud a judeţului, unde vântul suflă cu putere şi viscoleşte zăpada, îngreunând circulaţia. Totuşi, potrivit autorităţilor locale, niciun drum din judeţul Buzău nu este închis până la ora transmiterii acestei ştiri, iar 11 utilaje intervin pentru curăţarea zăpezii de pe şosele.

Marţi, între orele 4.00 şi 14.00, Capitala şi nouă judeţe din sudul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, pentru alte 14 judeţe fiind emis cod galben. Avertizarea cod portocaliu vizează judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeş şi Olt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici