Cursuri suspendate la licee din Vaslui şi Bârlad din cauza gripei porcine

Cursurile au fost suspendate, luni, la câte o clasă de la Grupul Şcolar Industrial "Ştefan Procopiu" din Vaslui şi de la Colegiul Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu" din Bârlad, unde autorităţile sanitare vasluiene au confirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei cazuri de gripă AH1N1 la elevi.

159 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate la licee din Vaslui şi Bârlad din cauza gripei porcine

Cursuri suspendate la clase din două licee din cauza gripei porcine (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

La solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a decis suspendarea cursurilor pentru cel puţin o săptămână la clasa a XIII-a A de la Grupul Şcolar Industrial "Ştefan Procopiu" din Vaslui, unde doi elevi s-au îmbolnăvit de gripă AH1N1, precum şi la clasa a XII-a C de la Colegiul Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu" Bârlad, clasă în care învaţă eleva care a contractat noul virus gripal.

În plus, elevii care învăţau în schimbul doi în aceeaşi clasă unde eleva din Bârlad a fost depistată cu gripă AH1N1 au fost mutaţi într-o altă sală.

"Directorii de şcoli au sarcina de a stabili un plan de recuperare a materiei pentru cele două clase la care au fost suspendate cursurile de îndată ce elevii se vor întoarce la şcoală. Totodată, se impune realizarea unui program de dezinfecţie a sălilor de clasă unde învaţă cei trei elevi depistaţi cu gripă nouă", a declarat, luni, şeful ISJ Vaslui, Mihaela Cososchi.

Cei trei elevi depistaţi cu gripa AH1N1 au o formă uşoară a bolii, fiind internaţi pentru tratament la secţiile de boli contagioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi Spitalul de Urgenţă Bârlad.

În paralel, autorităţile sanitare vasluiene au început o anchetă epidemiologică pentru identificarea şi izolarea persoanelor cu care au venit în contact cei trei elevi.

Până luni, în judeţul Vaslui erau confirmate în total şase cazuri de gripă nouă. Pe lângă cei trei elevi care au contractat virusul AH1N1, gripa nouă mai este confirmată la un tânăr de 23 de ani din Bârlad, student la o facultate din Iaşi, şi la tatăl acestuia, în vârstă de 53 de ani, precum şi la o tânără de 28 de ani din localitatea Puşcaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici