CUTREMUR de 4,7 grade în Vrancea, simţit şi la Bucureşti. Directorul INFP: Nu ridică probleme

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 8.15, în zona Vrancea, seismul fiind simţit şi la Bucureşti. Directorul ştiinţific al Institutului pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că, seismul din zona Vrancea, după ultimele evaluări, a avut magnitudinea de 4,7 grade şi s-a produs la o adândime de 127 de kilometri, acesta fiind un cutremur care nu ridică probleme.

7275 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR de 4,7 grade în Vrancea, simţit şi la Bucureşti. Directorul INFP: Nu ridică probleme

CUTREMUR de 4,8 grade în Vrancea, simţit şi la Bucureşti

Mircea Radulian a precizat că, atunci când se produce un cutremur, mai întâi sunt transmişi parametrii evaluaţi de calculator, care poate da erori, iar apoi datele sunt revizuite de seismologi, acestea fiind cele exacte.

Radulian a precizat că seismul care s-a produs joi, la ora 8.15, în zona Vrancea a avut 4,7 grade, magnitudinea de 4,8 grade fiind cea iniţială, transmisă de calculator.

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a spus că acest seism este unul de magnitudine moderată, care nu ridică probleme şi nu produce pagube materiale.

Mircea Radulian a adăugat că în zona Vrancea se produc cutremure adânci, iar după seisme cu magnitudini medii, cum este cel de 4,7 grade înregistrat joi, se pot produce şi replici. El a precizat că, dacă se vor produce replici, acestea vor avea magnitudini mult mai mici.

Potrivit datelor înregistrate imediat după producerea cutremurului, magnitudinea seismului din zona Vrancea, produs la ora 8.15, a fost de 4,8 grade pe scara Richter, adâncimea de 140 de kilometri şi intensitatea IV pe scara Mercalli.

Potrivit reprezentanţilor INFP, seismul s-a simţit şi la Bucureşti.

În 12 ianuarie, în zona Vrancea s-a produs un seism de 4,4 grade pe scara Richter.

De la începutul anului, în zona seismică Vrancea au avut loc alte 15 cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 3,3 grade pe scara Richter.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici