Dâmboviţa: Drumul judeţean dintre Moroieni şi platoul montan Padina - Peştera a fost deblocat

Drumul judeţean dintre Moroieni şi platoul montan Padina - Peştera a fost deblocat de drumarii dâmboviţeni după zece ore, iar cei 68 de turişti rămaşi în cabanele şi hotelurile de pe platoul Padina - Peştera au fost coborâţi , sub supravegherea jandarmilor.

78 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Drumul judeţean dintre Moroieni şi platoul montan Padina - Peştera a fost deblocat

Dâmboviţa: 60 de turişti blocaţi la un hotel de pe platoul Bucegi din cauza viscolului şi zăpezii

În ajutorul lor celor blocaţi pe platoul Padina-Peştera au venit şi câteva maşini off road din Braşov.

Drumarii au întâmpinat mari dificultăţi în curăţarea drumului din cauza vântului puternic care a depăşit pe alocuri viteza de 100 de km pe oră .

"Am reuşit să-i deblocam pe toţi turiştii rămaşi prin cabane şi hoteluri . Drumarii au reuşit să cureţe troienele de zăpada dintre Luncă Padinei şi Cheile Tatarului , tronsonul unde viscolul puternic a blocat şoseaua . În prima fază am reuşit să depistăm nouă turişti care doreau să coboare pe jos, i-am găsit şi i-am coborât cu maşinile. Apoi, cu ajutorul autoturismelor noastre, ale drumarilor şi cele personale ale oamenilor i-am coborât pe toţi în bune condiţii", a declarat colonelul Costel Gavrilă, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Drumul dintre Sanatoriul Moroieni şi Platoul Padina Peştera a fost blocat, începând de duminică dimineaţă, din cauză zăpezii troienite, aduse în carosabil de viscolul foarte puternic din masivul dâmboviţean al Bucegilor. Tronsonul dintre Luncă Padinei şi Cheile Tatarului a fost cea mai afectată porţiune din acest drum. Aici, pe trei kilometri, zăpada depusă a făcut imposibilă deplasarea autoturismelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici