Dâmboviţa: Explozie urmată de un incendiu, la un rezervor de combustibil

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, miercuri, în jurul orei 18.45, la un rezervor cu combustibil al parcului Vultureanca-Răscăieţi, din judeţul Dâmboviţa, focul extinzându-se la alte două rezervoare, din primele relatări de la faţa locului incidentul soldându-se cu moartea unei persoane.

131 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Explozie urmată de un incendiu, la un rezervor de combustibil

Dâmboviţa: Explozie urmată de un incendiu, la un rezervor de combustibil (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, plutonier major Gabriel Gătej, în jurul orei 18.45, la numărul de urgenţă 112 s-a primit un apel care anunţa producerea unei explozii la parcul de rezervoare cu combustibil de la Vultureanca, judeţul Dâmboviţa, din cauza căreia a sărit capacul rezervorului, deflagraţia fiind urmată de un incendiu la recipientul respectiv.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar focul s-a extins la alte două rezervoare din parcul aparţinând Petrom.

La faţa locului, s-au deplasat două autospeciale ale Petrom şi două detaşamente de pompieri de la Vişina şi Găeşti ale ISU Dâmboviţa.

 

Incendiul a fost stins în jurul orei 19.55, după aproximativ o oră de la începerea operaţiunii de stingere a focului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, plutonier major Gabriel Gătej, a declarat că persoana decedată este lucrător al parcului petrolier, iar la faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Poliţiei, Parchetului şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. Potrivit sursei citate, aceştia urmează să stabilească dacă incidentul poate fi încadrat ca accident de muncă.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, inspectorul Pamela Ropotan, persoana decedată era angajată ca "parcagiu" şi se numeşte Alexandru Marţafelea, în vârstă de 30 de ani, din localitatea dâmboviţeană Răscăieţi.

"Din primele cercetări, rezultă că acesta era încadrat ca parcagiu şi avea în îndatoririle de serviciu supravegherea şi a acestor rezervoare", a precizat Ropotan.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii militari şi cei ai Petrom se aflau încă la faţa locului şi supravegheau zona pentru a preveni reizbucnirea focului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici