Dâmboviţa: Trei unităţi de învăţământ închise din cauza gripei porcine

Alte 18 persoane infectate cu virusul gripei noi au fost confirmate, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, instituţia dispunând închiderea a trei unităţi de învăţământ şi a patru săli de clasă din alte trei şcoli generale.

91 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Trei unităţi de învăţământ închise din cauza gripei porcine

Dâmboviţa: Trei unităţi de învăţământ închise din cauza gripei porcine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa, cele 18 cazuri noi de purtători ai virusului A/H1N1, diagnosticate la nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost confirmate prin metode clinice, epidemiologice sau de laborator.

"Printre cei 18, preponderent sunt elevi, drept pentru care s-a dispus măsura suspendării temporare a procesului instructiv-educativ în trei unităţi de învăţământ, anume Liceul Agricol Nucet, Colegiul Naţional din Târgovişte şi Şcoala din Târgovişte, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul a patru săli de clasă din trei şcoli generale din Târgovişte, două clase de la Şcoala Generală şi câte o clasă din Şcoala Generală numărul 3 şi Şcoala Generală numărul 11", a declarat Marinela Popă.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a delimitat focarul de infecţie în fiecare din cele 18 cazuri şi a început anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor şi a izolării acestora la domiciliu pe o perioadă de şapte zile, precum şi supravegherea clinică a acestora de către medicul de familie.

Operaţiunea de dezinfectare în toate unităţile de învăţămînt în cauză va începe în cursul zilei de joi.

În judeţul Dâmboviţa, s-au înregistrat, până în prezent, 67 de cazuri de infectare cu gripă nouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici