Dana Năstase lua deciziile privind materialele de campanie ale soţului - rechizitoriu

Dana Năstase s-a ocupat personal de materialele de campanie ale soţului său, Adrian Năstase, candidat în 2004 la alegerile prezidenţiale, se arată în rechizitoriul dosarului "Trofeul calităţii în construcţii", trimis de procurorii DNA instanţei supreme.

323 afișări
Imaginea articolului Dana Năstase lua deciziile privind materialele de campanie ale soţului - rechizitoriu

Dana Năstase lua deciziile privind materialele de campanie ale soţului - rechizitoriu (Imagine: Răzvan Chiriţă - Mediafax Foto)

Instanţa supremă va începe, în 26 februarie, judecarea procesului liderului PSD Adrian Năstase, acuzat de procurori de fapte de corupţie, alături de alte cinci persoane, în legătură cu "strângerea mascată de fonduri" pentru campania electorală prezidenţială din 2004 a politicianului.

În rechizitoriul dat publicităţii joi se arată că Adrian Năstase şi soţia acestuia s-au ocupat de realizarea şi distribuirea materialelor de campanie, nu membrii staff-ului de campanie, uneori Dana Năstase având şi rol decizional cu privire la materialele electorale privindu-l pe demnitar.

"Probele administrate în cauză confirmă faptul că, în realitate, nu membrii staff-ului de campanie al lui Adrian Năstase s-au ocupat de realizarea şi distribuirea materialelor electorale şi nici organizaţiile locale, municipale sau judeţene ale Partidului Social Democrat, ci chiar Adrian Năstase şi soţia acestuia Dana Năstase", se arată în documentul citat.

Procurorii anticorupţie menţionează că Rovana Plumb, mandatarul financiar al campaniei prezidenţiale, Octavian Ştireanu, şeful staff-ului de companie, Aristide Roibu, trezorierul Partidului Social Democrat, Mihaela Nicola, consultant din partea societăţii Ogilvy Mather Adevertising, Mihaela Popescu Nistorescu, consilier personal a lui Năstase şi Miron Mitrea, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat în acea perioadă, au confirmat, prin declaraţiile date anchetatorilor, că nu s-au ocupat de achiziţionarea materialelor electorale, toate deciziile în acest sens fiind luate de Năstase sau după consultarea cu acesta, ori de soţia sa, Dana Năstase.

În 20 ianuarie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Adrian Năstase, în dosarul "Trofeul calităţii în construcţii", fiind acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Citeşte şi:

Adrian Năstase, deferit justiţiei

Documentele Parchetului în cazul Năstase, trimise Comisiei juridice

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici