Dăncilă îi răspunde lui Tăriceanu privind lipsa de pregătire a României pentru preşedinţia Consiliului UE: Trebuie să existe un consens şi între partidele politice şi instituţii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Parlament, legat de afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu că România nu este pregătită să preia şefia rotativă a Consiliului UE, că statul român „este în grafic” din punct de vedere organizatoric, însă trebuie să existe un „consens” între partide.

260 afișări
Imaginea articolului Dăncilă îi răspunde lui Tăriceanu privind lipsa de pregătire a României pentru preşedinţia Consiliului UE: Trebuie să existe un consens şi între partidele politice şi instituţii

Dăncilă îi răspunde lui Tăriceanu privind lipsa de pregătire a României pentru preşedinţia Consiliului UE: Trebuie să existe un consens şi între partidele politice şi instituţii

„Da, am văzut ce a spus dl Tăriceanu, dar referirea dânsului era legată de dezbinarea care există în societate, de dezbinarea dintre partidele politice, nicidecum din punct de vedere organizatoric, logistic, sau al programului pentru preluarea preşedinţiei rotative”, a spus premierul Viorica Dăncilă, joi, la Parlament.

Ea a adăugat că este nevoie de consens între partide pentru o preşedinţie de succes a României la Consiliul UE.

„Eu am discutat şi cu dl Dragnea şi cu dl Tăriceanu despre stadiul pregătirilor. Noi suntem în grafic, suntem pregătiţi, dar problema ridicată de dl Tăriceanu se referă la lipsa de consens a partidelor politice. Pentru a avea o preşedinţie de succes, aşa cum ne dorim toţi, cred că trebuie să existe un consens şi între partidele politice şi instituţii”, a precizat premierul.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că, în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE.

”În condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special Preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare din opoziţie. Cine crede că liderii europeni vor fi înţelegători când în an electoral, oamenii politici de la Bucureşti se vor război se înşeală. România deja pierde teren şi va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgenţă. Dacă Preşedintele şi partidele de opoziţie vor continua să nege evidenţa protocoalelor nelegale şi abuzurilor şi vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare şansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene. Vom continua să fim trimişi la colţ de către liderii europeni care înţeleg mult mai bine jocurile politice şi diplomatice şi acţionează în interesul propriilor ţări”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici