Daniel Cioabă: Romii nu-şi mai dau votul pentru un litru de ulei, aşteptăm programe pentru etnie

Autointitulatul rege al romilor, Daniel Cioabă, a declarat, marţi, că romii "nu mai vor să-şi dea votul pentru un litru de ulei” şi aşteaptă oferta celor 14 candidaţi la Preşedinţie, urmând să aleagă candidatul care are programe speciale pentru etnie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

369 afișări
Imaginea articolului Daniel Cioabă: Romii nu-şi mai dau votul pentru un litru de ulei, aşteptăm programe pentru etnie

Daniel Cioabă (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Daniel Cioabă a declarat, într-o conferinţă de presă, că romii vor o ofertă serioasă din partea candidaţilor la Preşedinţie înainte de a decide pe care dintre ei îl susţin.

"Romii nu mai vor să-şi dea votul pentru un litru de ulei sau un kilogram de zahăr. Oamenii vor ca prin votul lor să rezolve problemele comunităţii. Aşteptăm ofertele celor 14 candidaţi cu privire la romi, după care îl vom alege pe cel care va avea programe speciale pentru romi. Noi, comunitatea de romi, suntem ca un copil căzut în noroi şi orice mână care ni se întinde o vom prinde pentru că avem nevoie de ajutor. Dintre cei 14 candidaţi, pe cel care ne va oferi ajutorul îl vom susţine, indiferent care va fi acesta”, a declarat Daniel Cioabă.

El a mai spus că romii şi-au dat seama că sunt înşelaţi şi că nu mai vor doar promisiuni.

"Şi-au dat şi ei seama că se înşeală pe ei înşişi. Îşi asigură traiul pentru o zi şi pe urmă nu îi mai bagă nimeni în seamă timp de patru ani. Romii sunt mai şmecheri, o să le ia şi pachetele şi vor vota cu cine vor ei”, spune Daniel Cioabă.

Potrivit acestuia, candidaţii la Preşedinţie sunt aşteptaţi în comunităţile de romi pentru a-şi prezenta programele şi pentru a preciza ce doresc să facă pentru etnie.

"Preşedintele pe care noi vrem să îl susţinem este acela care are programe speciale pentru romi, legi speciale, să avem şcoli speciale pentru oamenii cu probleme cum sunt romii. Iar cea mai mare problemă cu care noi ne confruntăm este aceea a locurilor de muncă. Ei trebuie să aibă în vedere acest lucru”, a spus Daniel Cioabă.

Acesta a adăugat că nu are un favorit în cursa electorală, dar vrea ca viitorul preşedinte să aibă câteva calităţi: "Calitatea numărul unul ar fi să fie trup şi suflet pentru ţară, că doar pentru asta este ales. Restul calităţilor din viaţa personală...aia e. Şi mai ales să fie mai aproape de comunitatea romilor pentru că noi suntem cu probleme, oamenii cu probleme din România”.

Întrebat dacă ar vota o femeie, având în vedere că în tradiţia romilor nu se obişnuieşte ca femeile să deţină funcţii importante, Daniel Cioabă a răspuns că romii ar trece peste aceste tradiţii, dacă o femeie candidat le-ar propune programe speciale pentru romi.

"La noi, în tradiţiile noastre, nu prea dăm funcţii de conducere unei femei. Ce să zicem, dacă ar fi nişte programe speciale pentru comunitatea noastră, trecem şi peste cutuma asta şi tradiţie”, a afirmat Cioabă, precizând că romii doresc un protocl scris de la candidatul pe care l-ar susţine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici