"De la DSP sunt. Am sunat pentru ancheta epidemiologică"/ Bolnav COVID-19: "Mi-am făcut-o singur". Povestea unui gălăţean supărat pe răspunsul întârziat al autorităţilor

  • Un gălăţean bolnav de Covid 19, şi-a făcut propria anchetă epidemiologică.
  • Didel Bădărău susţine că ideea i-a venit după ce a aşteptat zile în şir telefonul de la Direcţia de Sănătate Publică. Bădărău a fost sunat după ce a ieşit din perioada de izolare.
11169 afișări
Imaginea articolului "De la DSP sunt. Am sunat pentru ancheta epidemiologică"/  Bolnav COVID-19: "Mi-am făcut-o singur". Povestea unui gălăţean supărat pe răspunsul întârziat al autorităţilor

"De la DSP sunt. Am sunat pentru ancheta epidemiologică"/ "Mi-am făcut-o singur". Un gălăţean, bolnav de COVID-19, supărat pe răspunsul întărziat al autorităţilor şi-a făcut propria anchetă epidemiologică

Didel Bădărău a povestit pe Facebook că a încercat să respecte procedura stabilită de autorităţi în cazul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2. El a sunat la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi pentru a informa autorităţile că s-a infectat, conform unui test făcut la o unitate medicală.

După mai multe încercări nereuşite un operator i-a răspuns şi l-a informat că va fi sunat pentru realizarea anchetei epidemiologice. Acest lucru nu s-a întâmplat în perioada celor 14 zile de izolare la domiciliu aşa că gălăţeanul a decis să-şi facă propria anchetă pentru a-i informa pe cei cu care a intrat în contact că s-a infectat.

Bădărău a fost sunat de DSP după ce a ieşit din autoizolare, aşa că l-a informat că şi-a făcut propria anchetă epidemiologică.

„În sfârşit, după ce trece perioada de autoizolare, sună şi cei de la DSP:
- Bună ziua! De la DSP sunt.
- Bună ziua! Ce mai doriţi acum, că oricum a trecut atâta timp, puteţi să mă treceţi la vindecaţi.
- De fapt am sunat pentru ancheta epidemiologică.
- Mulţumesc, mi-am făcut-o singur.
- Cum aşa?
- Uite aşa, că pe baza voastră...
- Puteţi să detaliaţi?
- Desigur. Când am aflat că sunt pozitiv, am făcut o poză după rezultat şi am trimis-o imediat celor cu care am intrat în contact. Le-am recomandat să aibă grijă pentru că aşa cum am luat eu virusul, de nu ştiu unde, deşi m-am protejat, tot aşa e posibil să îl fi luat şi ei. Le-am recomandat să meargă să solicite testarea sau să şi-o facă, dacă au bani, dacă nu să stea acasă să nu infecteze pe alţii”, a povestit Didel Bădărău pe Facebook.

În plus, faţă de anchetă, el a tras câteva concluzii care au fost comunicate reprezentantului DSP. La finalul discuţiei, gălăţeanul cu iniţiativă a fost felicitat şi i s-a urat sănătate.

„Am continuat să trag şi concluzii, aşa că am transmis celor de la DSP următoarele:
- În cazul funcţionarilor publici, cu care am intrat în contact, acestora li s-a spus că nu e cazul să se testeze, întrucât s-au numărat nişte zile, s-au calculat nişte distanţe, respectiv dacă s-au apropiat de mine sub 1,5 metri şi dacă au stat în preajma mea mai mult de 15 minute... Au fost trimişi la muncă fără nicio testare.
În cazul celorlalţi, care nu aveau cui să se plângă şi care nu aveau nici bani de testare, le-am spus să fie atenţi, să rămână acasă, să se trateze ca şi mine..
Mai aveam ceva de spus, dar funcţionarul DSP mi-a comunicat că e foarte bine cum am procedat, mi-a dorit sănătate, după care a afirmat că trebuie să închidă pentru că mai are şi alte anchete epidemiologice de făcut...”, a mai dezvăluit Bădărău.

Concluzia întâmplării îi aparţine tot lui Didel Bădărău. „Credeţi că e o glumă? Să nu vă gândiţi la asta! E purul adevăr, aşa că dacă s-a pricopsit vreunul cu nenorocitul de Covid, să nu stea pe baza DSP. Vă doresc toate cele bune cu sănătate maximă!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici