Deca, în contextul gripei: Recomandăm purtarea măştilor de către profesori şi elevi

  • Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, spune ministrul Educaţiei, Ligia Deca, în contextul gripei.
  • Ea a prezentat o serie de recomandări, printre care efectuarea triajelor epidemiologice şi purtarea măştilor de protecţie de profesori şi elevi.
733 afișări
Imaginea articolului Deca, în contextul gripei: Recomandăm purtarea măştilor de către profesori şi elevi

„Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că după doi ani pandemici este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul trebuie să fie pe prevenţie. Există o serie de recomandări. În primul rând, realizarea triajului zilnic, atât de familii, acasă, pe baza identificării eventualelor simptome, urmate de izolarea copiilor acasă şi realizarea triajului zilnic atucni când elevii intră la şcoală sau la grădiniţă. De asemenea, recomandăm, sigur - nu este obligatoriu, recomandăm purtarea măştii de protecţie de cadrele didactice şi de ce nu şi de către elevi. De asemenea, este important să fie respectate măsurile de igienă. Foarte importantă aerisirea periodică a încăperilor”, spune Ligia Deca.

Ea afirmă că o altă recomandare pentru şcoli este să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură directă cu procesul educaţional.

„În cazul în care copiii prezintă simptome respiratorii, recomandăm părinţilor consultarea medicului de familie pentru a stabili indicaţiile terapeutice, izolarea la domiciliu şi eventualele investigaţii suplimentare recomandate”, încheie Deca.

Totodată, Deca a precizat că vineri dimineaţă este convocată o videoconferinţă cu inspectorii generali pentru pregătirea reînceperii cursurilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici