Decizie definitivă în cazul criminalului de la Oneşti, Gheorghe Moroşan

Criminalul de la Oneşti, Gheorghe Moroşan, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Acesta a sechestrat şi ucis doi oameni într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău, în martie 2021.

643 afișări
Imaginea articolului Decizie definitivă în cazul criminalului de la Oneşti, Gheorghe Moroşan

Decizie definitivă în cazul criminalului de la Oneşti, Gheorghe Moroşan

Avocatul Adrian Cuculis a anunţat, marţi, că, potrivit deciziei definitive, Gheorghe Moroşan a primit 30 de ani de închisoare.

Curtea de Apel Bacău l-a obligat pe Moroşan să plătească despăgubiri de 2.000.000 euro.

În urmă cu 7 luni, Moroşan fusese condamnat, de către judecătorii Tribunalului Bacău, la 30 ani de închisoare pentru omor calificat, lipsire de libertate şi tulburarea liniştii publice, în primă instanţă.

Dubla crimă de la Oneşti a avut loc pe 1 martie 2021, într-un apartament care fusese al agresorului, dar se afla în proprietatea Chimcomplex, în urma unei executări silite. Iniţial, agresorul a sechestrat şi legat doi muncitori, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după mai multe ore de negocieri cu agresorul.

Moroşan avea asupra sa un cuţit şi ameninţa că îi ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate cererile.

"În jurul orei 17,00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D., iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 centimetri. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul, iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bacău, iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces în imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână", declarau procurorii.

După imobilizarea lui Moroşan, echipele de intervenţie au încercat să îi ajute pe cei doi muncitori înjunghiaţi, însă unul a murit la faţa locului, iar al doilea la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici