Dediu şi Zmărăndescu cer eliberarea sub control judiciar

Avocaţii lui Ştefan Dediu şi Cătălin Zmărăndescu, arestaţi în dosarul lui Gigi Becali, au depus, marţi, la Judecătoria Sectorului 1, cereri de eliberare provizorie sub control judiciar în cazul celor doi.

68 afișări
Imaginea articolului Dediu şi Zmărăndescu cer eliberarea sub control judiciar

Dediu şi Zmărăndescu cer eliberarea sub control judiciar (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Cererea lui Ştefan Dediu se va judeca în 27 aprilie, iar cea a lui Cătălin Zmărăndescu, în ziua următoare.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a decis că o contestaţie în anulare a lui Zmărăndescu nu este admisibilă.

Joi, instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a respins cererile de eliberare formulate de Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Cererea privind eliberarea pe cauţiune a lui Nicolae Dumitraşcu a fost de asemenea, respinsă. Instanţa fixase în cazul lui Dumitraşcu o cauţiune de 30.000 de lei.

Tot joi, Judecătoria sectorului 1 a respins cererile de revocare a arestării formulate de Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu şi Nicolae Dumitraşcu, precum şi o altă cerere formulată de Dumitru Beciu. Cel din urmă a fost eliberat, vineri, de Tribunalul Bucureşti.

Gigi Becali a fost pus în libertate, vineri, sub control judiciar.

Gigi Becali şi gărzile sale, Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu, au fost arestaţi preventiv, în 3 aprilie, de Judecătoria Sectorului 1, măsura fiind confirmată, trei zile mai târziu, de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

În cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanţa a decis să nu ia măsura arestării preventive, interzicându-i însă acestuia să părăsească ţara.

Becali, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - este acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici