Deputaţii discută miercuri un amendament al PSD de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor. "Sed Lex": Măsura, doar pentru cei fără creşteri salariale în 2015

Comisiile de muncă şi sănătate ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, un amendament al PSD prin care se propune majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor, propunerea urmând să fie dezbătută miercuri în plenul Camerei Deputaţilor. Creşterea se va aplica numai salariaţilor care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015, informează Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex".

7674 afișări
Imaginea articolului Deputaţii discută miercuri un amendament al PSD de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor. "Sed Lex": Măsura, doar pentru cei fără creşteri salariale în 2015

Deputaţii discută miercuri un amendament al PSD de majorare cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor

Amendamentul a fost depus la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 35/2015 privind creşterile salariale în sistemul sanitar.

"PSD, prin deputatul Adrian Solomon, a venit cu un amendament privind creşterea cu 10% a salariilor în sistemul bugetar, de la 1 decembrie 2015 (...). I-am întrebat pe reprezentanţii ministerelor Muncii şi Finanţelor dacă această măsură este sustenabilă. Ministerul Muncii a spus că susţine amendamentul, iar Ministerul de Finanţe că nu poate susţine acest amendament, pentru că ar crea, pentru anul 2016, un deficit de cinci miliarde de lei, care ar putea fi acoperit fie cu tăieri, cu reduceri de la alte capitole de cheltuieli, fie prin prorogarea intrării în vigoare a unor măsuri de relaxare fiscală", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Cristina Pocora, membru al Comisiei de muncă.

Deputaţii PNL au cerut un răgaz de o săptămână, în aşa fel încât Ministerul de Finanţe să îşi facă analiza şi să se pună de acord cu Ministerul Muncii, a menţionat Pocora, opinând că viitorul guvern ar trebui să spună dacă există bani pentru această măsură.

Ea a precizat că, în condiţiile în care Guvernul nu ar dispune de banii necesari, ar trebui să se ştie care va fi costul măririi salariilor şi la ce anume ar trebui să se renunţe pentru adoptarea acestei măsuri.

"PSD a votat acest amendament, nu a dorit niciun fel de dezbatere cu cifrele pe masă, prin urmare mâine (miercuri - n.r.) proiectul de lege va intra în şedinţa de plen. Noi ne-am abţinut, pentru că abordarea PSD nu a fost una transparentă, ci politicianistă, înainte să plece de la guvernare pârjolesc România pentru ultima dată. În acest context în care cetăţenii ne cer responsabilitate în stradă, ar trebui să luăm o decizie responsabilă, cu cifre reale pe masă şi dacă sunt bani să acordăm această majorare de salarii, iar dacă nu sunt să ştim să ne asumăm şi să vedem care este situaţia reală. (...) PSD vrea să arunce o gogoaşă electorală", a mai susţinut Cristina Pocora.

Ea a adăugat că propunerea ar trebui reîntoarsă la comisie, iar noul guvern să spună dacă sunt bani pentru această majorare.

Potrivit deputatului PNL, în comisii au fost înregistrate 21 de voturi "pentru" şi 8 abţineri.

"Sed Lex": Creşterea de 10 % se aplica doar bugetarilor care nu au avut majorări salariale în 2015

Creşterea salarială de 10 la sută în sectorul bugetar, aprobată în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, se va aplica numai salariaţilor care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015, informează, marţi, Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex".

Potrivit sursei citate, vor beneficia de o majorare cu 10 la sută a salariilor doar bugetarii din administraţia publică centrală şi locală, cei din siguranţa naţională, jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă şi din unităţile de cultură şi teatru.

"Pentru o corectă informare, aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că în Comisia de Muncă din cadrul Camerei Deputaţilor a fost aprobată creşterea salarială de 10 la sută în sectorul bugetar care se va aplica numai salariaţilor care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015", se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici