Descinderi în Italia şi România, într-o anchetă care vizează o reţea specializată în fraude informatice

  • Autorităţile din Italia şi România au destructurat o reţea internaţională specializată în fraude informatice
  • Au fost efectuate descinderi în Italia şi România
  • Prejudiciul provocat de reţeaua infracţională este estimat la circa 20 de milioane de euro
493 afișări
Imaginea articolului Descinderi în Italia şi România, într-o anchetă care vizează o reţea specializată în fraude informatice

Mediafax FOTO

Autorităţile italiene, în colaborare cu cele din România efectuează o vastă operaţiune împotriva unei reţele infracţionale internaţionale specializată în atacuri informatice şi fraude, informează agenţia de presă ANSA şi site-ul SkyTg.24.it.

Secţia de combatere a infracţiunilor cibernetice a Poliţiei poştale italiene, coordonată de procuratura din Genova, a lansat o investigaţie referitoare la ftaude în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Operaţiunea este efectuată în colaborare cu autorităţile din România, cu Eurojust şi cu Europol.

Autorităţile efectuează percheziţii în Italia şi România, punând sub sechestru vile, apartamente, maşini şi conturi bancare.

Potrivit anchetatorilor, primul nivel al organizaţiei infracţionale acţiona din România, lansând atacuri cibernetice asupra conturilor bancare ale unor persoane din numeroase ţări europene. Banii sustraşi erau transferaţi în conturi din Italia deschise pe nume fictive. Componenta italiană a reţelei transfera apoi banii în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici