Dezbaterea rapoartelor privind activitatea CNI şi ANI, amânată a treia oară la comisii în Senat

Senatorii din comisiile juridică şi pentru drepturile omului au amânat marţi, pentru a treia oară, dezbaterea rapoartelor privind activitatea CNI şi ANI.

71 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea rapoartelor privind activitatea CNI şi ANI, amânată a treia oară la comisii în Senat

Dezbaterea rapoartelor privind activitatea CNI şi ANI, amânată a treia oară la comisii în Senat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Membrii comisiilor au decis, cu 12 voturi "pentru" şi un vot "împotrivă" aparţinând senatorului PDL Iulian Urban, să solicite, prin intermediul CNI, informaţii suplimentare ANI privind activitatea acestei instituţii în ultimii trei ani.

De la şedinţa comisiilor a lipsit din nou preşedintele ANI, Cătălin Macovei, parlamentarii hotărând, prin vot, ca acesta să fie invitat din nou să participe la discuţiile privind raportul ANI.

În timpul dezbaterilor, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Gyorgy Frunda, a criticat absenţa lui Macovei, în plus, el acuzând ANI că ar face "presiuni" prin intermediul mass-media asupra comisiei pe care o conduce prin acuzele aduse senatorului Sorin Constantin Lazăr că se află într-un conflict de interese deoarece şi-a angajat fiul.

Referitor la absenţa conducerii ANI de la şedinţa din comisii, preşedintele CNI, Cyntia Curt, a subliniat că numai Consiliul este subordonat Senatului, în timp ce ANI este o autoritate autonomă.

Ea a arătat că înfiinţarea CNI a fost decisă de Legislativ tocmai pentru a fi împiedicată imixtiunea politiciului în activitatea Agenţiei.

"Dacă consideraţi că legea ANI nu este perfectă, este la latitudinea dumneavoastră de a o modifica", a ţinut să precizeze Curt.

Senatorii din cele două comisii parlamentare aveau pe ordinea de zi de marţi dezbaterea Raportului de activitate şi a Raportului de audit extern al managementului Agenţiei Naţionale de Integritate pe anul 2010, Raportul Consiliului Naţional de Integritate privind activitatea desfăşurată în perioada iulie 2007-iunie 2010 şi Raportul privind progresele înregistrate de către CNI, în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare, în perioada 1 august 2010-15 martie 2011.

Potrivit deciziei senatorilor, aceste documente vor fi discutate peste două săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici