Dezvoltatorii complexului rezidenţial MetroCity Academiei, reţinuţi în octombrie pentru furt, susţin că sunt victimele unei erori

Dezvoltatorii complexului rezidenţial MetroCity Academiei, care au fost reţinuţi în octombrie de către poliţiştii Capitalei după ce agenţii au pus în aplicare un mandat de arestare transmis de către autorităţile din Finlanda, susţin că sunt victimele unei erori comise de către angajaţii unei firme de închiriat maşini.

4104 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorii complexului rezidenţial MetroCity Academiei, reţinuţi în octombrie pentru furt, susţin că sunt victimele unei erori

Dezvoltatorii complexului rezidenţial MetroCity Academiei, reţinuţi în octombrie pentru furt, susţin că sunt victimele unei erori

Cei doi cetăţeni români de origine turcă, Halit şi Gursel Ozturkmen, dezvoltatorii complexului rezidenţial MetroCity Academiei, transmit, prin intermediul unui comunicat de presă, că au fost victimele unei erori comise de angajaţii firmei de închiriat maşini Hertz.

„Experienţa mea de client al companiei Hertz este una care frizează absurdul. După ce am închiriat maşina, am fost arestat, nu mi s-a răspuns la telefoane şi solicitări de dialog, mi-au fost luaţi banii de pe card pentru o pretinsă încălcare a contractului, acum mă aflu în situaţia în care trebuie să angajez avocaţi că să mă pot apăra de un abuz care mi-a dat viaţa peste cap, mi-a afectat familia şi, nu în ultimul rând, reputaţia. Imaginaţi-vă că plecaţi cu familia într-o mini vacanţă şi că, după ce închiriaţi o maşină pentru care plătiţi, ajungeţi să fiţi acuzaţi de furt şi sfârşiţi în arest şi cu cătuşe la mâine pe toate televiziunile. Toate încercările noastre de a soluţiona pe cale amiabilă această întâmplare absurdă au eşuat”, transmit oamenii de afaceri.

Halit şi Gursel Ozturkmen mai arată că firma Hertz nu a răspuns la niciuna dintre încercările lor de a dialoga pe acest subiect.

„După două luni de umilinţă, iau în calcul să mă apăr în instanţă împotriva acestui abuz şi am decis să vorbesc public despre ceea ce mi s-a întâmplat pentru a-i preveni pe toţi potenţialii lor clienţi”, au mai precizat afaceriştii. 

Cei doi spun că nu sunt singurii care au avut aceste probleme şi că alţi 20 de clienţi Hertz, cel puţin, au trăit aceeaşi experienţă anul acesta, după ce au apelat la serviciile companiei, care i-a acuzat apoi că au furat maşinile.

Pe numele lui Halit şi Gursel Ozturkmen au fost emise de către autorităţile finlandeze mandate europene de arestare în luna septembrie 2018, ele fiind puse în executare apoi de către Poliţia Română.

„Cei doi bărbaţi au fost depistaţi pe raza municipiului Bucureşti şi urmează a fi prezentaţi Parchetulului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea dispunerii măsurilor legale cu privire la extrădare”, precizau pe 10 octombrie reprezentanţii Poliţiei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Ulterior, instanţele din România au respins cererea de arestare preventivă a celor doi, iar mai apoi au revocat şi măsura controlului judiciar ca urmare a anulării mandatului european de arestare de către autorităţile finlandeze.

MetroCity Academiei, complex dezvoltat de cei doi cetăţeni, a presupus o investiţie de 10 milioane de euro pentru crearea a 230 de apartamente în zona Academiei Militare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici