Diaconescu: Cerem ferm R. Moldova să comunice oficial numărul românilor arestaţi

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a declarat joi într-o conferinţă de presă, că România a notificat autorităţile de la Chişinău cerând cu fermitate să i se comunice numărul eventualilor cetăţeni români arestaţi şi să permită acestora să beneficieze de ajutor consular.

14 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Cerem ferm R. Moldova să comunice oficial numărul românilor arestaţi

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Începând de ieri, autorităţile de la Chişinău desfăşoară o operaţiune metodică de identificare a persoanelor care au participat la manifestările din 7-8 aprilie", a spus ministrul, precizând că, din declaraţiile publice făcute de procurorul general al R. Moldova, înţelege că printre cele 200 de persoane despre care se afirmă că sunt reţinute se află şi cetăţeni străini.

"Am făcut şi o notificare şi facem şi un apel insistent şi ferm către autorităţile din R. Moldova de a ni se comunica oficial numărul cetăţenilor români reţinuţi, de a permite personalului de la Consulatul României de a intra în legătură cu aceştia, pentru a le acorda neîntârziat asistenţa consulară, conform legilor internaţionale", a spus ministrul.

Cristian Diaconescu a precizat, totodată, că în opinia Ministerului de Externe, situaţia din R. Moldova ridică probleme de securitate şi cere în consecinţă cetăţenilor români să evite călătoriile în această ţară.

Procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Gurbulea, a declarat că printre persoanele reţinute la Chişinău se numără şi câţiva cetăţeni străini, informează ITAR-Tass, în pagina electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici