Din 15 mai, vei avea liber la pescuit şi vânătoare. Unde îţi va trebui declaraţia pe propria răspundere

  • Din 15 mai, vei putea merge la vânătoare şi pescuit
  • Orban: Vânătoarea ajută la limitarea răspândirii pestei porcine
  • Orban: Vânătoarea de mistreţi protejează culturile agricole
18172 afișări
Imaginea articolului Din 15 mai, vei avea liber la pescuit şi vânătoare. Unde îţi va trebui declaraţia pe propria răspundere

Din 15 mai, vei avea liber la pescuit şi vânătoare. Unde îţi va mai trebui declaraţia pe propria răspundere

Din 15 mai, vei avea liber la vânătoare. Premierul susţine că vânătoarea ne scapă de mistreţii care distrug culturile agricole să răspândesc pesta porcină africane. O altă activitate pe care o vei putea desfăşura pentru recreere este pescuitul.
 
„Este important, cel puţin pentru vânătoarea de mistreţi, să se dea drumul, pentru că la ora actuală sunt două motive extrem de puternice care determină necesitatea reluării vânătorii. Pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane este evidentă necesitatea diminuării populaţiei de mistreţi. Pe de altă parte, este vorba de protejarea culturilor agricole, pentru că excesul de mistreţi generează intrarea frecventă a mistreţilor în culturile agricole, care şi aşa sunt afectate de secetă”, a anunţat azi premierul, în faţa Palatului Victoria.
 
Ludovic Orban a mai spus că în localitate oamenii nu vor mai avea nevoie de declaraţie, însă regula nu va fi neapărat valabilă şi pentru ieşirea din localitate.
 
„În interiorul localităţii va exista libertate deplină de circulaţie. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localităţii. Deocamdată am stabilit că vor fi permise deplasările şi în afara localităţii , dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate”, a precizat premierul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici