Din motive de sănătate, Patriarhul Daniel a citit doar Sfânta Evanghelie la slujba de Înviere

Patriarhul Daniel a citit doar Sfânta Evanghelie în prima sa slujbă de Înviere în calitate de şef al Bisericii Ortodoxe, întrucât starea de sănătate "nu i-a permis să stea mai mult".

180 afișări
Imaginea articolului Din motive de sănătate, Patriarhul Daniel a citit doar Sfânta Evanghelie la slujba de Înviere

În calitate de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel oficiază prima slujbă de Înviere (Imagine: Mediafax Foto)

"Veniţi de luaţi lumină !", şi-a început slujba PF Daniel - aflat în convalescenţă după ce a suferit o intervenţie chirurgicală în urma unei fracturi duble la glezna stângă.

PF Daniel a oficiat, sâmbătă noapte, prima slujbă de Înviere în calitate de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, la ceremonia de la Palatul Patriarhiei participând mii de credincioşi.

După aproximativ 30 de minute, "pentru că doctorii nu îl lasă să stea mai mult", Patriarhul s-a retras în paraclisul patriarhal pentru a asista la Sfânta Liturghie, Utrenia fiind preluată de PS Ciprian Câmpineanul.

Înainte de a se retrage, Patriarhul a spus că cei care vor sta până la finalul Canonului Învierii vor primi "Paşte, o Pastorală şi un ou roşu - în semn de bucurie şi mărturisire a Mântuitorului Hristos". Cei care stau "mai puţin", vor primi doar Paşte, a spus PF Daniel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici