Din nou cod galben în sudul României, la sfârşit de săptămână

Autorităţile locale din sudul României vor fi avertizate cu cod galben, în week-end, au declarat, vineri, surse din Administraţia Naţională de Meteorologie, care au adăugat că nu pot preciza, deocamdată, suprafaţa afectată şi nici maximele care vor fi atinse.

14 afișări
Imaginea articolului Din nou cod galben în sudul României, la sfârşit de săptămână

Din nou cod galben în sudul României, la sfârşit de săptămână

La ora transmiterii ştirii, meteorologii erau reuniţi în şedinţă, urmând să stabilească exact zona care va fi avertizată şi să spună cu exactitate cât timp va fi instituit codul galben.

Miercuri, directorul Administraţiei naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, aprecia că o nouă perioadă caniculară ar putea reveni în România, începând de sâmbătă, mai întâi cu cod galben şi, ulterior, posibil cu cod portocaliu pentru anumite zone din lunca Dunării, însă temperaturile nu vor mai atinge recordurile din zilele precedente.

"Probabil că vom da cod galben pentru ziua de sâmbătă. Cel puţin acum aşa vedem, dar decizia finală în acest sens o vom lua vineri", adăuga Ion Sandu.

El mai spunea că, potrivit unor estimări prognostice ale meteorologilor, vremea se va încălzi şi mai mult, aşa că duminică sau în primele zile ale săptămânii viitoare anumite zone din ţară ar putea fi avertizate chiar cu cod portocaliu.

"Din ce vedem acum nu excludem posibilitatea unui nou cod portocaliu, în special în zona luncii Dunării, pentru perioada duminică-luni, însă nu este nimic sigur şi, pe măsură ce ne vom apropia de acea perioadă, vom şti mai exact ce va fi", a spus Sandu.

Directorul ANM a mai spus că de marţea viitoare vremea ar putea reveni din nou la normal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici