Director SJ Satu Mare: Un pacient cu afecţiunile femeii din Tătărăşti putea muri oriunde şi oricând

Directorul medical al Spitalului Judeţean Satu Mare, Cristian Rusu, care este şi preşedintele comisiei de anchetă de la nivelul spitalului, a declarat, joi, că un pacient cu afecţiunile femeii de 71 de ani din Tătărăşti putea muri oriunde şi oricând.

30 afișări
Imaginea articolului Director SJ Satu Mare: Un pacient cu afecţiunile femeii din Tătărăşti putea muri oriunde şi oricând

Director SJ Satu Mare: Un pacient cu afecţiunile femeii din Tătărăşti putea muri oriunde şi oricând

Directorul medical al Spitalului Judeţean Satu Mare, Cristian Rusu, care este şi preşedintele comisiei de anchetă de la nivelul spitalului, a prezentat, joi, concluziile preliminare ale anchetei, pe baza datelor de la autopsie.

El a declarat că femeia a murit din cauza unei insuficienţe cardiorespiratorii acute, a miocardo-fibro-sclerozei avansate, a artero-sclerozei coronare aortice şi a obezităţii de gradul trei morbidă.

Rusu a declarat că un pacient suferind de aceste afecţiuni putea muri "oricând şi oriunde", afirmând că femeia era o pacientă neglijată la domiciliu.

El a spus că mai mulţi medici sunt anchetaţi în acest caz, iar rezultatul final al anchetei va spune dacă femeia trebuia internată în timpul în care a fost trimisă de la un spital la altul.

Directorul medical a spus că femeia a fost adusă la urgenţă, luni, la ora 12.35, cu cod albastru.

Rusu a spus că medicul cardiolog care a consultat-o luni a trimis-o înapoi la urgenţă cu o reţetă pentru tratament care să îi fie administrat, întrucât saloanele de la Cardiologie erau arhipline.

Femeie a petrecut noaptea în salonul de gardă de la urgenţă, iar a doua zi a fost trimisă, din nou, pentru consult, la cealaltă secţie, de Cardiologie, unde medicul de gardă a stabilit că starea ei de sănătate se ameliorase, i-a eliberat o reţetă şi a spus că poate fi tratată la domiciliu.

Citeşte şi:

O comisie ministerială face anchetă la Spitalul Judeţean Satu Mare

O femeie trimisă acasă de la Urgenţă a murit după câteva ore

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici