Directorul CDT Cluj le-a făcut un gest obscen angajaţilor intraţi în grevă spontană

Directorul Centrului de Diagnostic şi Tratament (CDT) din Cluj-Napoca, Radu Vidican, a făcut un gest obscen în faţa angajaţilor instituţiei, care au intrat, luni dimineaţă, în grevă spontană pentru neplata salariilor, el refuzând să discute cu ei şi spunând că responsabilitatea este a CJAS.

200 afișări
Imaginea articolului Directorul CDT Cluj le-a făcut un gest obscen angajaţilor intraţi în grevă spontană

Directorul CDT Cluj le-a făcut un gest obscen angajaţilor intraţi în grevă spontană (Imagine: Vasile Măgrădean/Mediafax Foto)

Directorul CDT, Radu Vidican, le-a arătat degetul mijlociu angajaţilor care au intrat în anticamera cabinetului său, luni dimineaţă, şi le-a trântit uşa în nas, atât lor, cât şi ziariştilor, refuzând orice dialog.

Ulterior, la presiunile medicilor şi ale asistentelor, Vidican a permis totuşi accesul presei în cabinet, însă o parte a angajaţilor au forţat intrarea şi au pătruns în încăpere, solicitând explicaţii pentru situaţia legată de neplata salariilor.

Vidican a refuzat să explice de ce a făcut gestul obscen şi a afirmat că responsabilitatea pentru situaţia de faţă aparţine Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, instituţie care asigură salariile.

"Întrebaţi DSP şi CJAS despre situaţie. Directorul CJAS este acum la Prefectură şi discută problema salariilor. Eu nu am soluţii, CJAS dă salariile", a spus Vidican.

Angajaţii i-au reproşat directorului că are o atitudine sfidătoare şi a refuzat dialogul de fiecare dată.

"Nu suntem cârpa dumneavoastră de şters, nu ne mai sfidaţi", a spus un medic.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii s-au adunat din nou în faţa CDT, continuând greva.

Angajaţii Centrului de Diagnostic şi Tratament (CDT) din Cluj-Napoca au declanşat, luni dimineaţă, o grevă spontană, protestând faţă de faptul că nu au primit salariile pe luna mai nici după două săptămâni de la data când acestea ar fi trebuit încasate, o parte din pacienţi fiind evacuaţi din centru.

De dimineaţă, ei s-au adunat în faţa instituţiei, însă după aproximativ o oră au mers în amfiteatrul centrului, aşteptând ca directorul Radu Vidican să le explice situaţia şi să le ofere soluţii. Acesta a refuzat să vină să discute cu ei, astfel că protestatarii au mers la cabinetul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici