Directorul CNCEIP, Cristian Mirescu, şi-a dat demisia

Directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu, a demisionat, în urma incidentului de la teza unică la Istorie când, în subiectul II, în loc de "Armata II" a fost scris "Armata I", demisia fiind acceptată de ministrul Ecaterina Andronescu.

326 afișări
Imaginea articolului Directorul CNCEIP, Cristian Mirescu, şi-a dat demisia

Directorul CNCEIP, Cristian Mirescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, că a acceptat demisiile lui Cristian Mirescu, directorul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP), precum şi a consilierului inspector pentru disciplina Istorie, Rodica Tudorică.

Potrivit ministrului, vineri, a demarat un control la CNCEIP care, săptămâna vitoare, va avea o nouă conducere.

"După ce vor fi încheiate toate tezele, Centrul Naţional de Curriculum şi Evaluare Învăţământul Preuniversitar va reintra în restructurare", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a precizat că Ministerul Educaţiei nu elaborează subiectele la teze şi că CNECIP are printre cele patru competenţe, şi pe cea privind coordonarea şi organizarea sistemului de examene şi evaluări naţionale.

Ecaterina Andronescu a subliniat încă o dată că "elevii aflaţi în sălile de examene nu au avut de suferit pentru subiectele transmise au fost în varianta corectă".

Eroarea de la teza la Istorie a constat în faptul că în loc de "Armata II" a apărut "Armata I".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici