Directorul Cyberint: Am identificat malware de serviciile secrete din Rusia în infrastructura Guvernului

Toate cele trei servicii secrete din Rusia au atacat infrastructurile de IT guvernamentale din România prin aplicaţii software de tip malware, a declarat generalul SRI Anton Rog, directorul centrului naţional Cyberint în cadrul unui eveniment dedicat securităţii cibernetice, organizat de Microsoft.

1392 afișări
Imaginea articolului Directorul Cyberint: Am identificat malware de serviciile secrete din Rusia în infrastructura Guvernului

“Din Rusia toate cele trei servicii sunt prezente în România cu malware împotriva unor instituţii din Guvernul României”, a afirmat Rog. El a precizat că instituţia pe care o conduce a reuşit să atribuie din punct de vedere tehnic programele de tip malware către diferite unităţi ale serviciilor secrete din Rusia.

Rog a adăugat că atacurile au precedat declanşarea războiului împotriva Ucrainei. “Chiar cu câteva luni înainte să înceapă războiul am avut nişte semnale împotriva Ucrainei dar şi împotriva României pentru că (ruşii - n. red.) aşa cum v-am spus nu sunt foarte precişi în acţiunile lor.

De când a început războiul am resimţit tot felul de ameninţări, dintre care una sigur o cunoaşteţi, este vorba de atacurile de tip DDos îndreptate împotriva site-urilor guvernamentale, unor companii, instituţii financiare şi aşa mai departe.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici