DN 7, DN 65 şi A1, pe tronsoanele din Argeş, închise temporar de autorităţi pentru deszăpezire

Drumul naţional 7 Piteşti - Bucureşti şi DN 65 Piteşti - Slatina, precum şi Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, pe tronsoanele din judeţul Argeş, au fost închise temporar, miercuri noapte, de către autorităţi, pentru a permite utilajelor să deszăpezeasză zonele afectate de viscol şi zăpada abundentă.

83 afișări
Imaginea articolului DN 7, DN 65  şi A1, pe tronsoanele din Argeş, închise temporar de autorităţi pentru deszăpezire

DN 7, DN 65 şi A1, pe tronsoanele din Argeş, închise temporar de autorităţi pentru deszăpezire

Autorităţile au luat măsura închiderii acestor şosele şi pentru a preîntâmpina apariţia unor blocaje pe aceste tronsoane, în condiţiile în care în jurul municipiului Piteşti şi în sudul judeţului Argeş la ora transmiterii acestei ştiri ninge abundent şi viscoleşte zăpada, viteza vântului atingând pe alocuri, în rafale, şi 80 de kilometri la oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, intervenţia drumarilor este îngreunată de furtuna de zăpadă care readuce în foarte scurt timp pe carosabil zăpada îndepărtată de utilaje.

Prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu, a declarat că, la ora transmiterii acestei ştiri, situaţia cea mai complicată este în cazul celor aproximativ 40 de persoane aflate în trenul accelerat 1896 de pe ruta Craiova - Bucureşti, care a rămas înzăpezit între staţiile Fâlfani şi Costeşti, în judeţul Argeş, şi spre care au plecat, până acum, trei locomotive de ajutor cu pluguri care au rămas, la rândul lor, înzăpezite.

Potrivit prefectului, este puţin probabil ca lucrătorii de la CFR să reuşească deblocarea trenului dintre nămeţi în următoarele ore, astfel că pasagerii vor fi nevoiţi să-şi petreacă noaptea în garnitura înzăpezită.

Davidescu a adăugat că pasagerii au căldură şi lumină în tren.

Prefectul de Argeş a precizat că există patru zone unde între zece şi 20 de autovehicule particulare au rămas blocate între nămeţi, şi anume in zona Teiu, Căldăraru, Miroşi şi Izvoru.

"Am mobilizat militari şi jandarmi pentru ajutorarea oamenilor şi acţionăm cu toate mijloacele avute la dipoziţie", a mai spus prefectul.

De asemenea, un autobuz cu 40 de călători care circula din direcţia Suseni spre Piteşti a rămas blocat în localitatea Bradu, la aproximativ doi kilometri de municipiul Piteşti, ei fiind cazaţi peste noapte la Primăria din localitate.

Potrivit prefectului, la ora actuală în judeţul Argeş nu existau localităţi izolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici