Doar unul din militarii arestaţi în cazul Ciorogârla, eliberat pe cauţiune

Tribunalul Militar Bucureşti a admis, luni, cererea de liberare provizorie pe cauţiune pentru Nicuşor Niţă, unul dintre militarii arestaţi în cazul furtului de arme de la Ciorogârla.

30 afișări
Imaginea articolului Doar unul din militarii arestaţi în cazul Ciorogârla, eliberat pe cauţiune

Doar unul din militarii arestaţi în cazul Ciorogârla, eliberat pe cauţiune (Imagine: Mediafax Foto)

Tribunalul Militar Bucureşti a stabilit, luni, o cauţiune de 3.000 de lei pentru Nicuşor Niţă.

Instanţa a stabilit valoarea cauţiunii după ce a luat la cunoştinţă care sunt veniturile militarului.

La termenul de luni, Nicuşor Niţă a arătat judecătorului militar că are un salariu net de 1.300 de lei şi că deţine două autoturisme, respectiv o Dacia 1310 şi un Renault Laguna, second hand, achiziţionat în 2001.

În raport de această declaraţie, judecătorul a fixat o cauţiune de 3.000 de lei pe care familia a anunţat că o poate plăti pe loc. În aceste condiţii, magistratul a amânat pentru ora 12.00, judecarea cererii de liberare provizorie pe cauţiune formulată de Nicuşor Niţă, până atunci, avocatul acestuia urmând să aducă magistratului dovada plăţii cauţiunii.

Procurorii au declarat recurs.

Instanţa a respins cererile de eliberare provizorie pentru doi dintre militari

 

Instanţa militară a respins cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de doi dintre militarii arestaţi preventiv în cazul furtului de arme de la Ciorogârla.

Luni, magistraţii militari au judecat cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de Marian Dinu şi Marian Tudorache.

Tribunalul Militar a respins cererile, dar hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Potrivit Codului de procedură penală, liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda în cazul infracţiunilor săvârşite din culpă, precum şi în cazul infracţiunilor intenţionate pentru care legea prevede pedeapsa închisorii ce nu depăşeşte 18 ani.

Liberarea provizorie pe cauţiune se poate acorda de instanţa de judecată, atât în cursul urmăririi penale, cât şi al judecăţii, la cerere, când s-a depus cauţiunea care garantează respectarea de către învinuit sau inculpat a obligaţiilor care îi revin în timpul liberării provizorii. De asemenea, o asemenea cerere poate fi formulată în cazul infracţiunilor săvârşite din culpă, precum şi în cazul infracţiunilor intenţionate pentru care legea prevede pedeapsa închisorii ce nu depăşeşte 18 ani.

Totodată, lăsarea în libertate nu trebuie să pericliteze ancheta sau aflarea adevărului.

Marţea trecută, toţi cei şapte militari acuzaţi în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla au fost arestaţi preventiv, pentru 25 de zile, în urma deciziei Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti.

Citeşte şi:

Trei dintre arestaţii în cazul furtului de la Ciorogârla cer eliberarea provizorie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici