Doi absolvenţi, din comuna primarului fără BAC, au promovat Bac-ul. Ce poveţe le-a transmis edilul

La Liceul Tehnologic Turburea, din judeţul Gorj, localitate în care primarul nu a reuşit să obţină diploma, deşi are 55 de ani, au promovat bacalaureatul doar doi absolvenţi. Edilul Ion Bîrcă a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, că „poţi să reuşeşti în viaţă şi fără acest test”.

910 afișări
Imaginea articolului Doi absolvenţi, din comuna primarului fără BAC, au promovat Bac-ul. Ce poveţe le-a transmis edilul

Doi absolvenţi cu Bac în comuna cu primar fără diplomă. Edilul: Poţi să reuşeşti în viaţă şi fără acest test

Doar doi dintre cei şase elevi ai liceului din Turburea, care au susţinut, în această lună, Bacalaureatul, au promovat examenul, în timp ce alţi trei absolvenţi nici nu s-au prezentat să susţină testul.

Nici primarul nu are diploma de bacalaureat, însă susţine că este esenţial, pentru că, fără Bac, absolvenţii nu prea au ce face cu liceul.

„Doi din cei şase elevi care s-au prezentat au promovat. 11 erau trecuţi pe hârtie. Suntem în restrângere cu liceul, noi nu am mai promovat clase de liceu la ora actuală la Turburea, am hotărât cu directorul şi Consiliul Local să nu mai promovăm clase de liceu, ne axăm pe clase de profesională, cred că la ţară copiii optează pentru o meserie. E un lucru bunişor că la ora actuală se mişcă la şcoală treaba, cât de cât. Şi ceilalţi au luat note bunicele, dar nu au trecut toate probele. Vorbim de şase elevi, ceilalţi au plecat în străinătate. E tendinţa asta după bani, ca orice tânăr. Cred că este un lucru esenţial să aibă bacalauratul, dacă nu ai bacalaureatul, ce faci cu liceul? Faci liceul degeaba. Dacă nu vrei să înveţi carte, o singură soluţie există: să ai o meserie, să ştii că te bazezi pe ceva: sudor, electrician”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Acesta recunoaşte, apoi, că poţi reuşi în viaţă şi fără să promovezi examenul, însă spune că este nevoie de multă muncă.

„Poţi să reuşeşti în viaţă şi fără acest test al maturităţii, pentru că viaţa depinde cum ştii să ţi-o organizezi. Îţi trebuie muncă multă. Eu recunosc, eu sunt unul care nu are bacalaureatul. Dar la mine, la vârsta mea, pentru ce mai dau bacalaureatul? Mai am câţiva ani şi mă apropii de pensie, pentru ce? La mine a fost o muncă titanică, pe care eu o fac. A fi primar nu e aşa uşor, trebuie să ştii şi contabilitate, şi administraţie, şi juridic, să le cam ştii pe toate, să ştii din toate. Să fii tu multifuncţional, nu eşti, dar să cam ştii din ele, altfel nu ai ce căuta pe scaunul acela”, a mai declarat Ion Bîrcă.

Aflat la al treilea mandat, edilul îi sfătuieşte pe elevi să-şi termine studiile, deşi nici el nu a reuşit acest lucru. După absolvirea liceului, în urmă cu 30 de ani, acesta nu a promovat examenul, însă a mai încercat când avea 47 de ani, iar ulterior a amânat susţinerea probelor, pentru a se ocupa de campania electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici